Helse & Livsstil

Dropp drittsekken!

De fleste av oss har støtt på en mann som gjør oss mer trist enn glad. Kvitt deg med ham!

Dropp drittsekken!
Publisert
Sist oppdatert
Jude Law gjør det. Sven-Göran Eriksson også. John F. Kennedy var med i klubben, Bjørnstjerne Bjørnson likeså. For ikke å snakke om Mikael Persbrandt. Hva da? Jo, de klarer ikke å holde seg på matta og er utro mot koner og kjærester. I de fleste tilfellene ble slaskene møtt av tilgivende kjærester som tok dem tilbake med et offentlig skuldertrekk.

Hvorfor aksepteres det?
Det gjelder selvfølgelig ikke bare kjendisene. De fleste av oss kjenner noen som lever i usunne parforhold, eller vi har opplevd det selv. Kanskje er du i dette øyeblikk utsatt for en sjefete, utro, dominerende mann som ikke fortjener et så bra menneske som deg? Det kan synes rart at smarte, oppegående kvinner finner seg i utroskap, uengasjerthet, uoppmerksomhet og generelt slett behandling. Hvorfor blir kvinner hos menn som gjør dem triste oftere enn glade?

Lav selvfølelse
– En del kvinner faller rett og slett for drittsekker, sier Frode Thuen, samlivsekspert og professor i psykologi ved Universitetet i Bergen.
– Kvinner som ødsler kjærligheten sin bort på menn som ikke fortjener det, er et fenomen som stadig blir beskrevet i både faglitteratur og selvhjelpsbøker. Det er selvfølgelig forskjellige grunner til at kvinnene kommer i en slik situasjon, men i min praksis ser jeg at mange av dem har et mønster i sin oppvekst som gjør at de ikke føler seg verdifulle. Dermed aksepterer de å utsettes for ydmykelser.

Sunn utblåsning
Hvordan kan man bryte ut av usunne mønstre og kvitte seg med drittsekken? Mange kvinner orker ikke en gang si fra når de blir dårlig behandlet, men vær klar over at konfliktskyhet kan koste dyrt: En ny studie sponset av American Heart Association fant at kvinner som holder kjeft i konflikter med partneren, er mer utsatt for en tidlig død enn dem som svarer igjen. Én forklaring kan være at stress-hormoner som ikke får utløp, har en svært negativ helseeffekt.

Bryt mønsteret
● Spør deg selv hva denne mannen har å tilby deg. Gjør han deg lykkelig? Er han verdt det? Det som koster mer enn det smaker, er sjelden å anbefale.
● Finn ut hvilke behov hos deg han dekker. Innse at du kan få dekket de samme behovene hos en mann som samtidig tar bedre vare på deg.
● Lær deg å kjenne igjen en casanova. Ofte er det en mann som trenger mye applaus og bekreftelse. Som regel er det selve jakten og «nedleggelsen av byttet» som gir den største opplevelsen for dem. De er erobrere som hele tiden er på leting etter nye jaktmarker. Enkelte ruser seg på sex, og bruker det til å kompensere for en indre følelse av tomhet og verdiløshet. Når erobringen er i boks, blir de snart rastløse og må søke nye erobringer. (Kilde: Psykolog Kristin Spitznogle)


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer