Flette

Dropp hårvasken før flettingen

Da sitter frisyren bedre - og det er enklere å style. Slik lager du en perfekt fiskebeinsflette på 10 minutter!

FISKEBENSFLETTE: Denne fletta er litt mer spennende enn en vanlig flette, men den er fortsatt enkel å lage. Foto: Per Ervland
FISKEBENSFLETTE: Denne fletta er litt mer spennende enn en vanlig flette, men den er fortsatt enkel å lage. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En flette er den perfekte vår- og sommerfrisyren, og fiskebensfletta er kanskje den fineste av dem alle.

Noen ganger er det deilig å få håret bort fra ansiktet, så denne frisyren er både fin og praktisk. Og med disse gode tipsene, får du det resultatet du ønsker.

LES OGSÅ: Sikksakk-flette i en fei!

Dropp hårvasken først

 • Det beste er å ikke ha helt nyvasket og glatt hår, da blir fletta fort litt for pen og den holder dårligere. Bruk gjerne litt saltvannsspray i håret for å få mer tekstur. Hårskum er også fint å gi volum og hold.
 • Denne fletta gjør seg best til sideskill. Hvilken side du vil ha skillen på, og hvor dyp den skal være, velger du selv etter hva du kler best.
 • Husk at fletta bør være på motsatt side av skillen for finest resultat.
 • Et godt tips er å flette stramt hele veien, og heller rufse til fletta til slutt for en mer holdbar frisyre.

 • LES OGSÅ: Årest beste kjendisfrisyrer

  Slik gjør du

  Steg for steg, med illustrerende bilder:


  Siste finish

  For å gi frisyren det litt tilfeldige og mer naturlige uttrykket du ønsker, er disse triksene alfa omega:


  Det ferdige resultatet

  Det tar rundt 10 minutter å lage fletta, litt avhengig av hvor mye hår du tar om gangen. Husk å rufse til håret til slutt for å få rett look! Det kan også være fint å pynte frisyren med en lekker spenne eller krans (Glitter, H&M og Accessorize har mange fine alternativer) for å gi antrekket «det lille ekstra».

  LES OGSÅ: Festfrisyrene du bør prøve

  Forklarende video

  Syns du fortsatt at fiskebensfletta er litt vanskelig å få til? Sjekk denne hårskolen som KK.nos journalist, Aina Kristiansen, har laget. Lykke til!

  [obj:media:11264]  LES OGSÅ: Aldri mer gustent hår!

  FISKEBENSFLETTE: Siste finish på frisyren er å dra i fletten for å gjøre den tykkere og mer naturlig, rufse resten av håret for å få et mer løst og avslappet uttrykk og til slutt pynte med en blomsterkrans for skikkelig vårfølelse. Foto: Per Ervland
  FISKEBENSFLETTE: Siste finish på frisyren er å dra i fletten for å gjøre den tykkere og mer naturlig, rufse resten av håret for å få et mer løst og avslappet uttrykk og til slutt pynte med en blomsterkrans for skikkelig vårfølelse. Foto: Per Ervland Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer