Helse & Livsstil

Dropp melk i teen

Liker du te med melk, er dette dårlige nyheter: en ny studie viser at melk i teen blokkerer teens helsebringende effekter.

Publisert
Sist oppdatert
For nordmenn flest er te med melk ikke det vanligste valget, men med kaffebarenes utvikling har for eksempel chai latte blitt et begrep vi omfavner. Nå viser det seg at selv om te er sunt for hjertet og gir deg en pen dose antioksidanter, forsvinner effekten dersom du blander melk i teen. Dette fremkommer av en studie som er publisert i European Heart Journal.

- Mange studier har vist at te beskytter mot hjertesykdommer. Hvis du ser på studiene, viser de at asiatiske land har færre tilfeller av hjertesykdom, men det samme er ikke tilfelle i England, sier dr Verena Stangl, som ledet studien, til HealthCentral. De fleste briter drikker mye te, men blander også melk i teen sin.

Studien viste at svart te har en markant evne til å få arteriene i kroppen til å slappe av og utvide seg, noe som sørger for bedre blodgjennomstrømming og forbedrede forhold for hjertet.

- Men når vi tilsatte melk, forsvant denne effekten fullstendig, sier Stangl.

Forskerne fant også ut at melk i teen ødelegger effekten fra antioksidantene som teen inneholder. Stangls råd er derfor enkelt:

- Hvis du drikker te for helsas skyld, bør du droppe melken, sier hun.


LES OGSÅ:
 • Kan du drikke ubegrensede mengder te?
 • Grønn te-glede
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer