Vekt

- Dropp tjukke-snakket!

Kjent kostholdsekspert langer ut mot kvinner som skvaldrer for mye om vekten sin. Er du enig?

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Helga var kjempefin, vi koste oss skikkelig. Men nå er buksa altfor trang etter all maten. Jeg må seriøst skjerpe meg!».Kjenner du deg igjen? Ifølge den profilerte kostholdseksperten Elaine Magee er kvinner altfor engasjerte i egen - og andres - vekt.
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • I bloggen sin på helsenettstedet WebMD langer hun ut mot vår vektmessige selvopptatthet.

  Muntlig mishandling

  «Å, så fin kjole du har. Skulle ønske jeg kunne gå i noe sånt, men jeg ville se ut som en strandet hval». Eller: «Ååh, jeg har lagt på meg tre kilo i ferien. Nå blir det havresuppe i tre uker».Mange undrer seg over at voksne oppegående kvinner knapt snakker om andre ting enn matinntak og kroppslige kilo og skavanker. Vi hengir oss til muntlig mishandling av oss selv, mener hun. Vekt og mat er tema 24 timer i døgnet sju dager i uka. Vi vet til og med til enhver tid hvilke kjendiser som veier for mye eller for lite, og hvilke dietter de går på. Ikke nekt for at også du har fått med deg Oprah Winfreys siste vektutspill?
 • Stjernenes syke sultekurer
 • - Ta avstand

  Magee lever av å rådgi andre om mat og ernæring, men mener at det visserlig finnes viktigere ting i livet enn dette. Hun synes det er trist og usunt at dette temaet har så stor plass i kvinners liv. Alt vektfokuset gjør oss trangsynte og ulykkelige, mener hun.
 • Ta testen: Er du en trøstespiser?
 • Det er heller ikke bra for den oppvoksende generasjon, som hele tiden blir fôret med mødrenes kalorifrykt, hevder kostholdseksperten.

  Synes du kvinner er for opptatte av mat, vekt og slanking?

 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Elaine Magee oppfordrer oss til ta avstand fra alt tjukkesnakket. Neste gang noen rundt begynner å jatte om vekt og slanking bør du fjerne deg fra samtalen, eller sørge for å skifte tema, mener hun.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer