<strong>ET MUST:</strong> Gjør solkremen til fast inventar i vesken. Foto: Katarina Sundelin / PhotoAlto
ET MUST: Gjør solkremen til fast inventar i vesken. Foto: Katarina Sundelin / PhotoAlto Vis mer

Solkrem

Du bør alltid ha solkrem i veska

Særlig på denne tiden av året.

Publisert
Sist oppdatert
"Jeg velger meg april", sa Bjørstjerne Bjørnson, og det er sikkert mange som er enig med ham når vårsola skinner, krokusen titter frem, og vi endelig kan skrelle av oss ullgensere og tykke vinterjakker.

Vårsola innbyr til lunsj på en fortauskafé, en pause i parken eller en spontan pils på en uteservering. Og selvsagt skal du nyte dette!

Men du bør først passe på å introdusere et nytt type veskefyll - solkremen.

I sommerhalvåret er det spesielt viktig at solkremen alltid ligger i veska sammen med andre nødvendigheter som lipgloss og lommebok.

Trendy vesker til under 200 kroner

Finn fram solkremen fra i fjor og sjekk på datomerkingen om den fortsatt fungerer, eller kjøp en ny. Det finnes solkremer i mindre størrelser som er lettere å ta med i veska. Du bør imidlertid sjekke at solkremen du kjøper ikke inneholder noen av disse stoffene, for da kan du lett få uren hud.

Solkremen trenger forøvrig ikke ha høyere solfaktor enn 15, for det holder for norske forhold, som Kreftforeningen fortalte i en tidligere artikkel.

- Faktor 15 holder for ansiktet også, men det er viktig at du smører deg nøye og ofte nok, sier Astrid Bismo i Kreftforeningen.

- Du bør bruke solkrem både av helsemessige og kosmetiske årsaker, fortsetter hun.

For som du sikkert vet kan solskader i verste fall føre til hudkreft. Men solens stråler vil også fremskynde aldringsprosessen og gi deg rynker og pigmentflekker dersom du ikke beskytter huden.

Sminke og dagkrem med solfaktor er ikke nok

Trenger du virkelig en egen solkrem i vesken? Du smører deg jo med dagkrem med solfaktor hver morgen, og har pudder med solfaktor?

Jo, du trenger en egen solkrem. Sjansen er stor for at du ikke bruker nok av dagkremen til å gi deg skikkelig beskyttelse. Dessuten hjelper det lite at du smurte deg klokken åtte om morgenen, når det er til lunsj klokken ett du sitter ved kafébordet med sola midt i ansiktet.

Og selv om en del sminkeprodukter inneholder solfaktor, buker du ikke nok av produktene til at ansiktshuden dekkes skikkelig.

Dessuten er det ikke bare ansiktet som trenger beskyttelse i sola. Du må også huske halsen og brystet. Disse områdene er det lett å glemme at eksponeres for sola så og si hele tiden når du er ute, og glemmer du å smøre deg, kan du ende opp med stygg og rynkete hud. Se skrekkeksempelet her.

Har du bare armer og legger må disse også få en omgang med solkremen. Når det er gjort, kan du med god samvittighet kose deg i solstrålene og ønske sommeren velkommen!


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer