Musikk

Du får bare 63 min

Kanskje ikke så rart hvis du blir frustrert?

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Føler du at dagene er fylt med støy? Du har helt rett. Se bare her.

Lyd i alle kanaler

Starter du dagen med å lytte til radio? Hører du kanskje på musikk på vei til jobben og snakker i telefonen flere ganger i løpet av arbeidsdagen? Hender det at du ser på tv mens du spiser middag og avslutter dagen med en time dataspilling? Da er det ikke så rart at det blir liten tid til absolutt stillhet i løpet av en vanlig dag. Faktisk får gjennomsnittspersonen så lite som 63 minutter med fred og ro på en vanlig dag, skriver Telegraph.
 • Tenner du på navnet hans?
 • Slik finner du indre ro
 • Snakk ham i seng
 • Noen får mindre

  Og én av fem voksne har faktisk så lite som en halvtime fri fra mediastøy, viser funn fra britiske M-lab.Blant personene som var med i undersøkelsen fortalte en tredjedel at de våknet opp enten til lyden av tv eller radio. Og tre fjerdedeler fortalte at det siste de gjorde før de gikk til ro om kvelden var å se på tv, høre på radio eller sitte foran pc-en.I alt ble omlag femti av ukens timer brukt på ulike typer medier.

  Overraskende

  Graham Williams er forsker ved britiske M-Lab. Han mener forskningsresultatene er oppsiktsvekkende. - Jeg er mest overrasket over at gjennomsnittspersonen har så mye som en time med mediafri hver dag. Folk gjør gjerne flere ting på en gang, og bruker flere medier samtidig. En hel, gyllen time med stillhet er mer enn jeg trodde.

  Vi multitasker

  At vi surfer på nettet mens vi hører på musikk eller ser film og snakker i telefonen samtidig er dermed et relativt nytt fenomen.- Tidligere var telefonen plassert i gangen. Skulle du snakke i telefonen, måtte du gå ut dit. Mobiltelefonen kan bæres rundt, og da kan man se tv og samtidig snakke i telefonen. Multitaskingen skyldes at medier har blitt bærbare.

  Støy gir trygghet

  Noen velger også å ha stereoanlegget på om natta, eller ta med seg iPoden i senga.- For noen mennesker gir bakgrunnstøy enn følelse av trygghet og fellesskap. Men for andre er det å få en stille stund alene eller sammen med familien blitt vanskeligere og vanskeligere.

  Her finner du stillhet

  Lurer du på når på dagen det er mest sannsynlig å finne litt stillhet? Ifølge undersøkelsen er det mellom klokka tolv og halv ett på formiddagen, eller mellom fem og halv seks på ettermiddagen - altså rundt lunch eller middagstid. LES OGSÅ:
 • Dette svetter vi til
 • Få tilbake energien
 • Dette prater vi ikke om
 • Sexy stemme = sexy kropp
 • Stress er livsnødvendig
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer