Dårlig Selvbilde

Du har ikke blitt så tjukk som du tror

- Slutt å sparke deg selv mentalt! råder ekspertene.

LEGGE PÅ SEG: Mange innbiller seg at de har lagt på seg mange mange kilo i julen. Ifølge eksperten er man sjeldent så tjukk som man tror.  Foto: rh2010 - Fotolia
LEGGE PÅ SEG: Mange innbiller seg at de har lagt på seg mange mange kilo i julen. Ifølge eksperten er man sjeldent så tjukk som man tror. Foto: rh2010 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som har planer om å ligge i hardtrening og kun spiste sunt de neste månedene, siden du skeiet så fryktelig ut i jula? Det trenger du ikke.

Ifølge Christine Otterstad, som er utdannet mental trener og KKs faste livscoach, er det nemlig ingen vits i å straffe deg selv, da du mest sannsynlig ikke har blitt så tjukk som du tror.

- Vi har en tendens til å overdrive når det kommer til kiloene vi har lagt på oss i juleferien. Årsaken til dette, er at mange tror de spiser så uendelig mye mer enn vanlig i jula, da alle rutiner og vanene deres forsvinner i denne perioden - vi sitter lenge ved matbordet, vi beveger oss mindre og spiser annerledes mat enn vanlig.

- Dette gjør at vi fokuserer mer mat og måltidene våre, men sannheten er at mye av julemat er sunn og mager, og at vi rett og slett innbiller oss disse ekstra kiloene.

LES OGSÅ: - Gjør ting du liker, med mennesker du liker

La høytid være høytid

Videre forteller Otterstad at det viktigste er å ta utgangspunktet i den situasjonen du har her og nå, og la jul være jul.

- Det er egentlig helt uvesentlig om du gikk opp eller ned i jula, da det er fortid. Det eneste du kan gjøre noe med er det utgangpunktet du har nå - i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer