Hvite Tenner

Du har ikke så gule tenner som du tror

Mange blir overrasket, sier tannlegene.

IKKE SÅ GULE: Svært ofte har pasientene hvitere tenner enn det de tror, forteller tannlegene KK.no har snakket med.  Foto: lindaparton - Fotolia
IKKE SÅ GULE: Svært ofte har pasientene hvitere tenner enn det de tror, forteller tannlegene KK.no har snakket med. Foto: lindaparton - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: «De aller fleste tror at de har hvitere tenner enn det de har», sier mannen i Solidox-reklamen, som ruller på TV-skjermen nå om dagen.

I reklamesnutten blir kvinner og menn sjokkert over hvor gule tenner de egentlig har. Men stemmer dette, egentlig?

LES OGSÅ: Bytt tannbørste - få hvitere tenner

Mange blir overrasket

Går vi virkelig rundt og tror at vi har hvitere tenner enn det vi har?

– Nei, det er heller omvendt. Folk tenker at de har gulere tenner enn det de har. Det er i hvert fall min opplevelse her på klinikken, sier Cathrine Krantz, tannlege ved Tannlegesentralen Oasen, til KK.no.

Det er tannlege Kha Duong i Kristiansand helt enig i.

– Når jeg viser de fargeskalaen så ser de hvor hvite tenner de egentlig har. De fleste mellom 20 og 40 år ligger på A2, der A1 er den hviteste fargen på skalaen, sier Duong.

Fargespekterne som tannlegene bruker viser de naturlige fargene i tennene. Stort sett ligger barns tenner på A1, som er hvitest.

LES OGSÅ: Sjekk hvorfor tennene dine blir gule

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer