Underliv

Du kan bare droppe intimvaskproduktene

Det er rett og slett bortkastede penger, sier eksperten.

UNØDVENDIG: Ifølge gynekolog Peer Høvik er intimvaskprodukter rett og slett unødvendig.  Foto: Adéle C. Blystad
UNØDVENDIG: Ifølge gynekolog Peer Høvik er intimvaskprodukter rett og slett unødvendig. Foto: Adéle C. Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Hva er egentlig best når det gjelder vask av kroppsdelene «der nede»? Er det Dr. Greve, Asan, Sano, Lactacyd, RFSU intimvask, Aco Intimate Care Clean, intimvaskservietter, eller kanskje vanlig såpe fungerer like greit?

Og behøver vi egentlig noen av disse produktene for å holde skikk på rensligheten og lukt i underlivet?

Peer Høvik, gynekolog på Lommelegen.no kommer med nok så overraskende beskjed når det gjelder bruk av intimvaskprodukter...

Les også: Dette bør du vite om underlivet ditt

Ikke nødvendig med intimvaskprodukter

- Det er absolutt ikke behov for å bruke spesielle intimvaskprodukter når du vasker deg i underlivet. Jeg kan ikke se at det er noen direkte ulemper med det, og det er få som reagerer på det, men spør du meg så er det rett og slett unødvendig, sier Høvik til KK.no.

Ifølge gynekologen har skjeden nemlig et eget selvrensende system, som (dersom du er frisk, dvs. ikke plaget av sopp, urinveisinfeksjon, store mengder utflod eller andre symptomer) skal holde underlivet rent og i riktig PH-balanse.

Høviks beste tips til rengjøring av underlivet er derfor kun å bruke varmt vann, og eventuelt litt såpe utvendig.

Les også: Slik blir gynekologbesøket en lek

Smør olivenolje på huden

I tillegg har han et annet, litt uventet tips, til hva man kan gjøre med huden etter vask.

- Det beste er rett og slett varmt vann, og så kan du bruke litt såpe til å vaske utvendig. Du skal aldri vaske deg inne i selve skjeden. Jeg vil også anbefale å bruke olivenolje til å stryke på huden etter vask. Dette gjør huden myk, lindrer og viser seg å være bra. Jeg har hørt at mange har hatt gode opplevelser med det, sier han.

Hva slags olivenolje kan man bruke til dette?

- Du kan bruke helt vanlig olivenolje, som for eksempel fra Rimi. Men pass på at du ikke får det opp i skjeden. Det skal kun smøres på huden utenpå, sier Høvik.

Les også: A-Å hos gynekologen

Les mer om intimpleie og intimhygiene på Lommelegen.no

IKKE NØDVENDIG: Ifølge Høvik er det ikke nødvendig å bruke spesielle intimvaskprodukter når du vasker underlivet. Det beste er rett og slett varmt vann.
IKKE NØDVENDIG: Ifølge Høvik er det ikke nødvendig å bruke spesielle intimvaskprodukter når du vasker underlivet. Det beste er rett og slett varmt vann. Vis mer
PASS PÅ: Dersom du skal smøre huden «der nede» med olivenolje etter intimvasken, så pass på at du ikke får det opp i skjeden.  Foto: Image Source
PASS PÅ: Dersom du skal smøre huden «der nede» med olivenolje etter intimvasken, så pass på at du ikke får det opp i skjeden. Foto: Image Source Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer