Drømmer

Du kan bestemme hva du drømmer

Det finnes metoder som lar deg «styre» dem.

DRØMMESTYRING: Ifølge søvnekspert Ståle Pallesen kan du faktisk trene deg opp til å endre drømmene dine slik du ønsker. Foto: NTB Scanpix
DRØMMESTYRING: Ifølge søvnekspert Ståle Pallesen kan du faktisk trene deg opp til å endre drømmene dine slik du ønsker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hver natt drømmer vi - og selv om vi som oftest ikke husker hva vi har drømt når vi våkner, er vi faktisk innom gjennomsnittlig fire til seks drømmer hver natt.

Har du noen gang ønsket «å styre» drømmen din? Eller våknet opp fra et mareritt og ønsket at du hadde hatt mulighet til å endre utfallet?

Ifølge søvnekspert Ståle Pallesen er dette faktisk mulig. 

LES OGSÅ: Tungt å stå opp? Lær deg triksene!

Lucid dreaming

- Dersom man har en ubehagelig drøm som går igjen, kan man skrive den om og trene på å se for seg den nye drømmen rent visuelt i fem til tyve minutter per dag.

- Skal man gjøre det underveis i drømmen, må man komme inn i en tilstand som kalles lucid dreaming – da vet du at du drømmer mens du drømmer og kan så bestemme hva som skal skje, forklarer han til KK.no.

Ifølge Norsk helseinformatikk anses mareritt som normalt, med mindre de forstyrrer søvnmønster eller psykososial utvikling. I voksen alder blir mareritt ofte forbundet med stress og angst eller andre psykiske plager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer