Ja, det er mulig å trene seg opp til å få flere ulike typer orgasme.   Foto: Thinkstock.com
Ja, det er mulig å trene seg opp til å få flere ulike typer orgasme. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Orgasme

Du kan øve deg til å få orgasme

Og her er alle orgasmetypene du kan få – med trening.

Hvorfor oppnår jeg ikke orgasme? Får jeg riktig orgasme? Hvorfor får alle andre vaginalorgasme, og hva er det egentlig? Er jeg en dårlig elsker hvis jeg ikke får det? Er mannen min dårlig i senga siden jeg ikke får orgasme?

Alle disse spørsmålene, og flere til, er det mange kvinner som stiller seg selv.

– En stor undersøkelse fra 1980-tallet, viste at 89 prosent av alle kvinner får orgasme når de onanerer, mens bare 27 prosent får det av samleiet alene, sier sexolog Gro Isachsen.

Hun mener at mange kvinner har et stort, ubrukt potensial når det gjelder hvilke orgasmer de kan få, hvis de bare lærer kroppen sin å kjenne og er åpen for mulighetene til å nyte.

– Sjansen for å få orgasme henger blant annet sammen med fysiske forutsetninger, for eksempel hvor trent bekkenbunnsmusklene er, kvinnens evne og trygghet til å slippe seg løs og gi slipp på kontroll, og at hun har lært å få ulike typer orgasmer, sier Isachsen.

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme

Tren bekkenmusklene

Sexologens beste tips er å trene bekkenmusklene.

– Med godt trente bekkenbunnsmuskler kjennes orgasmene kraftigere, og det er lettere å få flere typer orgasmer, sier Isachsen

Hun har selv vært med på å utvikle bekkenbunnstreneren, VagiFlex, som gir fleksibel motstand når du trener underlivsmusklene. Treningsprinsippet er godkjent av amerikanske Food and Drug Administration (FDA), og gir effektiv trening for de rette musklene.

Et annet triks er å fortsette sexen, selv når du egentlig er ferdig. Isachsen forteller at når mannen har nådd sitt klimaks er det lett for ham å ta kvelden og slutte å stimulere henne.

Det er også mange kvinner som blir overfølsomme rundt klitoris etter en orgasme. Men vil du oppleve flere orgasmer på rad, kan dere ta en liten pause og fortsette – som mange kvinner gjør under solosex. Og får du «bare» klitorisorgasme – som ikke er bare-bare – skal du være fornøyd med det!

LES OGSÅ: Slik kan du trene deg til bedre sex

De sju orgasmene

Resultatet av denne «treningen» kan bli at du får flere typer orgasmer. For mens menn kan få fem ulike orgasmer, kan kvinner få hele sju ulike varianter:

Klitorisorgasme: En intens orgasme som kommer av at det mest følsomme, erogene punktet i kroppen blir stimulert.
Vaginalorgasme: Kommer ved hjelp av stimulering av skjedeåpning, G-punktet, livmormunnen og indirekte klitorisstimulering under penetrering. Sterkere og gir større skjedesammentrekninger enn klitorisorgasmen.
Analorgasme: Kommer ved anal- og klitorisstimulering. En litt annen, innvendig klimaksfølelse.
Sprutorgasme: Ca. 10 prosent kvinner spruter før, under og etter sex. Det kan komme i drypp, som flod eller sprut.
Multiorgasme: En serie orgasmer som kommer som perler på
en snor, uten at man trenger å stimulere mer innimellom. Ikke alle forunt, dessverre …
Kombinasjonsorgasme: Flere typer orgasmer på én gang. En veldig sterk og intens opplevelse. Kalles også totalorgasme og rock’n’roll-orgasme.
G-punktorgasme: Kommer ved stimulering av G-punktet, som ligger mellom urinblæren og vagina, En mer intens, grensesprengende og litt annerledes klimaksfølelse.

LES OGSÅ: Slik unngår du kjedelig sex

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: