Trening

Du kan være allergisk mot trening

Blir du kvalm og får utslett bare du ser en joggesko? Kanskje har du treningsallergi.

Publisert
Sist oppdatert
Mange lider av treningsaversjon, altså at de misliker å trene og vergrer seg for å oppsøke helsestudioene. Nå kan det være at en del av disse ikke bare er late og ubekvemme med fysisk aktivitet. Det finnes nemlig mennesker som rett og slett er allergiske mot trening.
 • Trening uten slit
 • Trening for tiltaksløse
 • Treningsaktivert anafylaksi, eller treningsallergi, er en rimelig sjelden tilstand, men de som lider av det kan få utslett, pustebesvær og bli kvalme og kaste opp av trening. I svært sjeldne tilfeller kan en tøff gymøkt faktisk ta livet av en som lider av treningsallergi.Denne typen allergi kan noen ganger skyldes inntak av enkelte matvarer før treningen. Peanøtter, skalldyr, egg og selleri har blitt rapportert å kunne framkalle treningsallergi. Det er ikke maten i seg selv folk er allergiske mot. De tåler fint disse matvarene dersom de holder seg i ro etter måltidet, men om de trimmer blir de dårlige.
 • Unngå matallergi med et klikk
 • Alkohol kan gi matallergi
 • I andre tilfeller kan folk få allergiske reaksjoner i forbindelse med trening uten at noen matvarer virker inn; de tåler rett og slett bare ikke å trene.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer