Sex & Kjærlighet

Du kommer lettere om han er kjekk

Jo mer mandig og dominerende, jo større er sjansen for orgasme.

KJEKKAS I KØYA?: Da er sjansen større for at du får orgasme. Foto: Getty Images/iStockphoto
KJEKKAS I KØYA?: Da er sjansen større for at du får orgasme. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jakten på den kvinnelige orgasmen er noe som opptar veldig mange (kanskje særlig menn).

Mens mannens orgasme har en åpenbar funksjon, i og med at den henger sammen med ejakulering av sæd, er kvinnens mer mystisk.

LES OGSÅ: Alt du bør vite om orgasme

MASKULINE MANNFOLK: Forskernes teori er at kvinner lettere oppnår orgasme med menn med de beste arveegenskapene, noe som betyr god helse, sterk kropp, og som regel også maskuline trekk og god høyde. Foto: Getty Images
MASKULINE MANNFOLK: Forskernes teori er at kvinner lettere oppnår orgasme med menn med de beste arveegenskapene, noe som betyr god helse, sterk kropp, og som regel også maskuline trekk og god høyde. Foto: Getty Images Vis mer
HOPP PÅ: Selv om vi kvinner liker dominante menn, blir sexlivet mer spennende om i også tar grep innimellom. Foto: Panther Media
HOPP PÅ: Selv om vi kvinner liker dominante menn, blir sexlivet mer spennende om i også tar grep innimellom. Foto: Panther Media Vis mer

Jo kjekkere kar, jo større nytelse


Forskerne vet ennå ikke helt nøyaktig hvilken rolle den spiller, rent bortsett fra at den gjør sex til en nytelse. Det er imidlertid lagt fram teorier som går ut på at orgasmen kan øke sjansen for befruktning, men det kommer helt an på timingen i forhold til mannens utløsning.

Det er også fundert på om kvinner oftere oppnår orgasme når de har sex med menn med de beste arveegenskapene, noe som betyr god helse, sterk kropp, og som regel også maskuline trekk og god høyde.

Som en oppfølging til dette utforsket en gruppe forskere ved Pennsylvania State University om det var noen sammenheng mellom timingen og hyppigheten av kvinners orgasme og hvorvidt de oppfattet sin partner som attraktiv. Det ble også notert oppfatninger om tiltrekningskraft, ansiktssymmetri, maskulinitet og dominans.

«Vi fant at kvinner rapporterte å få oftere og raskere orgasme når de hadde sex med maskuline og dominante menn», skriver forskerne i sin rapport. Og videre:

«Kvinner rapporterte å oftere få orgasme samtidig som eller rett etter mannens utløsning når de hadde sex med en attraktiv mann».

- Vi gjorde objektive funn som viste at kvaliteten på kvinners partner - menns attraktivitet og maskulinitet - har signifikant betydning for kvinners orgasme, skrev professor i antropologi, David Puts, i rapporten.

LES OGSÅ: Ja, menn «faker» orgasme, de også
Målte attraktiviteten

Forskerne intervjuet 110 amerikanske par om mønstrene for deres orgasmer. Deretter ble kvinnene bedt om å rangere sin egen attraktivitet på en skala fra 1 til 10, og deretter rangere hvor dominante og maskuline deres partner var.

Mennene ble bedt om å rangere sin egen attraktivitet, hvor dominante og maskuline de var, og også partnerens femininitet. Resultatene ble deretter sammenlignet med rangeringene de fikk fra en annen gruppe mennesker som ikke deltok i studien. Mennene ble også rangert etter hvor maskuline og symmetriske ansiktene deres var.

Nå vil vi vel tro at det er din oppfatning av hans attraktivitet som gir utslag for hvor tent du blir når du har sex med ham. Så lenge du synes han er kjekk, vil dette gi en positiv effekt, skulle en tro (obs: hvis du er av dem som sliter med komme, skal du vite at du kan øve deg på å få orgasme).

LES OGSÅ: Vil du ha mer sex enn ham?

Større sjanse for befruktning

Forskerne konkluderte altså at jo mer attraktiv, dominant og maskulin mannen er, jo større er sjansen for at kvinnen får orgasme rett før, under eller etter hans utløsning.

Ifølge forskerne er det optimale om hun får orgasme ett minutt før ham, samtidig som ham, eller innen 45 minutter etter utløsningen. Dette skal øke sjansen for befruktning, mener de.

De forklarer funnet med at orgasmen hjelper kvinner å sikre at de befruktes av de beste genene. Du kan lese hele forskningsartikkelen her.

LES OGSÅ: Derfor øker sexlysten om sommeren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer