Menn

Du må gjerne se slik ut

Her er gladnyheten til alle som sliter med å legge på seg.

Skuespiller Kate Bosworth (til høyre) er tynn, men har draget på gutta.
Skuespiller Kate Bosworth (til høyre) er tynn, men har draget på gutta. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nylig hevdet australske forskere at menn vil ha formfulle kvinner, men en psykolog har tatt et annet utgangspunkt og kommet til en ganske annen konklusjon.
 • Dette vil menn ha
 • Menn tenner på tynne kvinner

  Menn er nokså enige om hvilke kvinner som er mest attraktive, det ligger dypt nedgravd i dem, ifølge psykolog Dustin Wood fra Wake Forest University. Han mener også å ha funnet ut hvordan disse attraktive kvinnene ser ut. Skuespiller Angelina Jolie kan med andre ord klappe i hendene, i likhet med yndige Kate Bosworth, Gwyneth Paltrow, Eva Longoria og Claudia Schiffer, for å nevne noen. For studien til Dustin Wood viser nemlig at det hersker en generell enighet blant menn om at tynne og forførende kvinner er svært attraktive. Også kvinner som utstråler selvtillit står høyt i kurs.

  Kvinner tenner på noe udefinerbart

  Kvinnene derimot, de var ikke like «enige» om hvilke menn som var attraktive, selv om de slanke og muskuløse mennene generelt scoret nokså høyt. Men én mann kunne også bli rangert som både uhyre attraktiv og totalt uattraktiv.
 • Dette vil menn ha: Les bl.a. hva Peder Kjøs mener om saken
 • Dette er hans drømmedame
 • Unik studie

  For å komme til denne konklusjonen fikk forskeren 4000 menn og kvinner til å rangere en rekke individer etter atttraktivhet, basert på fotografier av dem. Forsøkskaninene var i alderen 18-70 år, mens personene på fotografiene var i alderen 18-25 år. Hver person på fotografiene var i forkant rangert ut i fra følgende kriterier: Hvor forførende var han eller hun, og hvor selvsikker, tynn, sensitiv, stilig, formfull, (kvinner), muskuløs (menn), tradisjonell, maskulin/feminin, veloppdragen eller opprørsk var vedkommende. Dette for at forsøkspersonene virkelig skulle være klar over hvilke personer de anså for å være attraktive. - Oss bekjent er dette også den første studien som undersøker om det er forskjeller i enigheten mellom menn og kvinner. Disse forskjellene har betydning for de ulike opplevelsene og strategiene som forventes av menn og kvinner på sjekkemarkedet, og kan forklare hvorfor kvinner føler et større press om å være slanke enn menn, skriver Fox News denne uken.Merk! Studien sier imidlertid ikke at menn liker sykelig tynne kvinner, og tidligere studier har vist at kvinner som konstant er på slanker'n er turn off fordi de ikke er så glade som kvinner som spiser nok.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer