Sjampo

Du trenger minst to sjampoer

Det holder ikke å finne én favorittsjampo – for drømmehåret trenger du minst to forskjellige.

DELER SINE TIPS: Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam, elsker glatt, lett hår, men det er helt håpløst når hun skal sette opp håret. Da bruker hun en thickening-sjampo for å gi håret litt mer motstand.  Foto: Aina Kristiansen
DELER SINE TIPS: Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam, elsker glatt, lett hår, men det er helt håpløst når hun skal sette opp håret. Da bruker hun en thickening-sjampo for å gi håret litt mer motstand. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en observant KK.no-leser, har du allerede fått med deg mer enn du trodde du trengte å vite om sjampo og balsam og hårvask.

Ikke bare hårvask

Du vet at hårvasken bør ta minst tre minutter. Du har for lengst skjønt at riktig rekkefølge når du kurer håret er sjampo, kur, balsam – og at du ikke alltid trenger å avslutte med balsam i det hele tatt etter de fleste hårkurer.

Du vet du bør vaske håret to ganger med lite sjampo, enn å bruke mer produkt én gang.

Du vet at du slettes ikke trenger å vaske håret hver dag – det gjør ikke Vibeke Klemetsen, Defines nyeste hårmodell.

LES OGSÅ: Denne sjampoen skal gi deg tykkere hår

Du vet at du ikke må bruke for mye balsam, for da ser håret raskt fett ut.

Men selv om vi kvinner er trofaste mot vår favorittsjampo, bør du faktisk ha minst to forskjellige sjampoer, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam.

Selv bruker hun selvfølgelig Defines produkter, men uansett hvilket merke du går for, er det dens egenskaper som avgjør hvilke to du trenger.

Ulike egenskaper til ulikt hår

– Jeg er kjempeglad i blankt, lett og glatt hår, men hvis jeg skal sette det opp, faller det veldig lett ut, forklarer hun.

– Da bruker jeg thickening-sjampoen, siden den gir litt stivere, hardere, tjukkere hår. Det gjør det mye lettere å sette opp og hjelper til å holde håret oppsatt lenger.

Så det er rett og slett på grunn av stylingen at du trenger flere enn én sjampo.

– Noen vil for eksempel ha tjukkere hår, men vil også bevare fargen de har betalt masse for å få helt riktig. Da anbefaler jeg å bruke thickening-sjampoen en dag og den fargebevarende sjampoen neste gang du vasker håret, forklarer Lise Holm-Glad.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer