Singel

Dump disse venninnene

Du trenger ikke dårlige venninner - her er de 5 vanligste typene.

Drama-elskere og sadister er neppe bra for deg. Men vet du hvordan du skal gjenkjenne dem? Foto: All Over PressAll Over Press
Drama-elskere og sadister er neppe bra for deg. Men vet du hvordan du skal gjenkjenne dem? Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har alle hatt dem. De dårlige venninnene som ikke alltid vil vårt beste, og som vi slett ikke kan stole på når det virkelig gjelder. Kanskje gikk det til og med lang tid før det sto klart hvilken bitch vi hadde sluppet inn i vennekretsen, familien og klesskapet. I boka «Bullies, Bitches and Bastards» lister forfatteren Eileen Condon opp venninne-stereotypiene som skader oss. Kjenner du dem igjen fra din egen vennekrets?

Drama-elskeren

Hun kan ikke leve uten saftig sladder og andres problemer. Andres sorger er luften hun puster og brødet hun spiser. I mangel på egne tanker og følelser trenger hun jevn tilgang til venninnenes hjertesorger - som hun igjen gleder seg over å fortelle videre. Hun er alltid lyttende og alltid empatisk. Tilsynelatende. Når du ringer henne i full tåreoppløsning og forteller om et problem du har, sørger hun for å lytte intenst og stille mange oppfølgingsspørsmål, slik at hun har alle detaljer klare når hun skal fortelle historien videre. Typiske utsagn: Næh! Hva sa han da?
 • Test deg selv: Hvor god venninne er du?
 • Spadisten

  Hun kaller en spade for en spade, og hun får en sadistisk glede av at ting går deg i mot. Har du en stygg hoste? - Mora til naboen min døde av akkurat sånn hoste, sier hun. Har kjæresten din vært utro? - Så dårlig gjort av ham akkurat nå som du har lagt på deg ti kilo, er hennes respons. Dette er kvinnen som mener ærlighet er en dyd, og som gjemmer seg bak oppriktighet for å si ting som sårer deg. Er du på jobbsøking er det hun som minner deg om finanskrisa. Venter du på eksamenssensuren er det hun som forteller at en viss prosentandel jo skal stryke. Bekymrer du deg for om du noensinne kommer til å møte den rette, kan hun giftig påpeke at du kanskje burde bli litt mer glad i deg selv før noen andre kan bli glad i deg. Og her er vi akkurat ved hennes største problem: Hun har så dårlig selvbilde at hun hele tiden må prøve å slå sprekker i andres.Typsiske utsagn: Ja, for å være helt ærlig med deg så har du...fått en dårlig klipp / grunn til å ha fylleangst / en elendig sangstemme.
 • Venninnene alle kvinner trenger
 • Se opp for denne kvinnen
 • Udødelige Sex og singelliv-øyeblikk
 • Slik ødelegger hun deg
 • Fashionistaen

  Hun tror hun er den virkelige Carrie Bradshaw, og finner alle levereglene sine i motebladene. Hele universet hennes handler om hvilke stjerner som har kjøpt hvilke Mulberry-vesker og hva som er den nye trend-dietten. Hun er super å konferere hvis du lurer på å hvilken lipgloss som er den beste. Men vær forberedt på å også få råd om detox, pumps, øreringer, hårkurer, jeans, støvletter, øyekremer, rettetenger, halternecktopper, kjendisparfymer og hvor du får den beste Botoxen. Husk at denne kvinnen har ikke et liv, hun har kun en livsstil. Og kanskje gjør hun også som disse notoriske stil-tyvene, og stjeler andres look.Og hva du enn gjør, ikke reis på storbyferie med henne og tro at du skal få se snurten av et kunstverk eller et museum. Her handler alt om shopping. Prøver du å snakke om hendelser fra det ekte livet, hvor mennesker skriver masteroppgaver, får barn, skiller seg og fører kriger mot hverandre, vil du bare bli møtt med et flakkende blikk mens hun tenker etter om hun har lest noe om akkurat dette i det siste Vogue. Typiske utsagn: Fine jeans! Skikkelig retro, altså. Ganske like de jeg hadde i 2007.

  Tåre-vampyren

  Visst er hun den venninnen du kan stole på når verden går deg i mot. Når du er ensom, redd, trist, blakk, hjelpeløs eller dumpet er hun på døra di innen en halvtime etter at du har sendt henne en melding. Klar står hun der, med en tolitersboks sjokolade-is og en økonomipakke Kleenex. Hun , pakker pleddet rundt deg, og er skjønt enig i at verden er en jammerdal. Og det er akkurat sånn hun liker det, og det er sånn hun vil at du skal fortsette å ha det. Denne kvinnen er skummel, fordi hun ikke vet at etter at man har spist litt is og grått noen tårer, bør man ta på seg den røde leppestiften og gå ut og danse igjen. Typiske utsagn: Stakkars deg, så fælt du har det. Du vet jeg alltid er her for deg.
 • 10 ting du bør gjøre før du dør
 • Ja, lykke kan «kjøpes»
 • Den øverstkommanderende

  Denne venninnen behandler deg som sin nestkommanderende det ene øyeblikket, før du i det neste øyeblikket er redusert til en liten fotsoldat. Hun har problemer med å ha likestilte relasjoner, men ser på livet som et hierarki hvor hun helst vil være på toppen. Vel er hun både resurssterk og morsom å være sammen med. Så lenge hun får det på sin måte, kan hun gi mye til venninnene rundt seg. Men hun krever at du er lojal inntil det ekstreme. Selv bygger hun allianser med hvem det skal være for å sikre sin egen posisjon. Verken kjæresten, søsteren din eller bestevenninnen din kan føle seg trygge. Og vær på vakt dersom hun prøver å så splid og få deg til å vende de andre vennene dine ryggen slik at hun kan eie deg alene. Typiske utsagn: Du er min beste venn, altså. Det er derfor jeg forteller dette til deg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.