VASK DUSJFORHENGET: Dusjforhenget kan - i likhet med resten av badet, bli en bakteriebombe dersom du ikke rengjør den regelmessig. Du bør rengjøre forhenget minst én gang hver tredje måned, men aller helst oftere.  Foto: Getty Images/Polka Dot RF
VASK DUSJFORHENGET: Dusjforhenget kan - i likhet med resten av badet, bli en bakteriebombe dersom du ikke rengjør den regelmessig. Du bør rengjøre forhenget minst én gang hver tredje måned, men aller helst oftere. Foto: Getty Images/Polka Dot RF Vis mer

Bad

Dusjforhenget kan bli en bakteriebombe

Bør rengjøres minst hver tredje måned - eller byttes ut.

Kjøkkenet er riktignok husets største bakteriebombe, men badet ligger på en solid plass nummer to.

Både vasken, toalettet og dusjkabinettet på dette rommet kan skjule bakterier som kan gi infeksjoner og diaré. Og med tanke på at over 75 prosent av oss tisser i dusjen, er det kanskje ikke så rart at dusjforhenget ditt også er et yndet grosted for mange uønskede bassilusker.

LES OGSÅ: Når vasket du denne sist?

Kan bli en bakteriebombeHvor ofte rengjør du dusjforhenget ditt?
I likhet med dusjhodet – som bør vaskes regelmessig, er nemlig dusjforhenget en potensiell bakteriebombe som kan gjøre deg syk - så fremt du ikke rengjør det en gang i blant.

Og å rengjøre det – nei, det er det ikke så mange av oss som gjør, og som følge av dette kan faktisk denne duken, som hinder vann, såpe og sjampo i å sprute rundt på badet, ende opp med å bli en enda større bakteriefelle enn doskåla.

Dusjforheng blir som regel våte og varme, noe som skaper et ideelt miljø for bakterier og skadedyr.

Og hver gang du vasker håret vil også den proteinrike sjampoen (som virker nesten som en form for kunstgjødsel for bakterier) bli sprutet opp og utover vegger og forheng, og dermed øke veksten av bakteriene.

Ekkelt? Oh yes!

LES OGSÅ: Derfor bør du dusje mindre

Jeg har ikke dusjforheng
 
(51%)
Tja, veldig sjelden
 
(17%)
Jeg har aldri vasket forhenget mitt
 
(16%)
Hver gang jeg vasker badet
 
(12%)
Vet ikke helt
 
(4%)

Vask hver tredje måned

For å være på den sikre siden bør du altså rengjøre dusjforhenget ditt regelmessig. Og med regelmessig menes minst hver tredje måned (helst mye oftere).

En god måte å rengjøre forhenget på, er ved å legge det i litt kloroppløsning. Dersom forhenget er laget av nylon kan du også prøve å kjøre det i vaskemaskinen på 30 grader.

Pass imidlertid på at du ikke bruker tørketrommel, men henger forhenget rett opp.

Er dusjforhenget i plast eller vinyl kan det rett og slett lønne seg å bytte det ut – gjerne en gang i halvåret.

LES OGSÅ: Så ofte bør du vaske håndklærne dine

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: