Helse & Livsstil

Dyrk kjærligheten i ferien

Gi forholdet en energiinnsprøyting i sommer.

Dyrk kjærligheten i ferien
Publisert
Sist oppdatertFAKTA OM FERIE

 • Ordet «ferie» kommer av det latinske «feriae», som betyr «festdager».
 • Ferie har eksistert som begrep siden middelalderen, da skolene tok ferie fra undervisningen ved alle kirkelige høytider og helligdager.


 • LES MER:

 • Sexologenes beste tips til økt lyst
 • Dette tenner han på
 • Slik overlever forholdet ferien • Noen opplever ferien som et utfordring for forholdet, mens andre forsøker å dyrke kjærligheten i noen sårt tiltrengte feriedager. Hvorfor ikke forsøke å gjøre ferien til en fest for kjærligheten? Det gjelder å sette av tid til å finne roen. Kanskje skal dere ta en uke hjemme før dere suser avgårde på hytta, til syden, eller til svigers? Frister det med noen dager hvor dere bare slapper av? Ikke reis noe sted, ikke søk de store opplevelsene, forsøk bare å gjøre så lite som mulig. Sove, rusle en tur, lese en bok og ikke være styrt av klokken.

  - Snakk med den du skal tilbringe ferien med, og snakk om hvilke forventninger dere har til ferien og hverandre, oppfordrer samlivsrådgiver Toril Hepsø.
  - Hvis den ene vil spille golf og den andre vil ha romantikk, er den ene nødt til å bli skuffet hvis dere ikke inngår klare avtaler. Det samme gjelder sex. Klassikeren er at hun ønsker seg intimitet og lange samtaler, mens han drømmer om action og heftig sex.

  Ferieromantikk trenger ikke kreve de aller største gestene. Ofte holder det at du hver dag velger kjæresten din på nytt, og sender ham et varmt blikk over frokostbordet. Skap stemning og dyrk de gode øyeblikkene, oppfordrer ekspertene - men hvordan gjør du det?

  kk.no-leserne forteller her om opplevelsene som ga deres forhold ny, sommerlig giv.

 • Mens jeg var student hadde jeg sommerjobb i en klesbutikk. Jeg skulle jobbe hele sommeren, og lengtet ut i solen hver dag. En morgen det var ekstra tungt å være «sperret inne» dukket plutselig kjæresten min opp, sammen med en kollega av meg. Han hadde overtalt kollegaen min til å dekke vakten, og hadde planlagt piknik ved sjøen. Vi koste oss hele dagen med deilig mat og kald hvitvin, og det er noe av det mest romantiske jeg har opplevd.
  Anne-Cathrine (27), samboer

 • Sommeren for noen år siden regnet det i ukevis, mannen min og jeg var blakke og hadde ingenting å finne på. Vi gikk hverandre på nervene i den lille leiligheten, helt til jeg plutselig ble overrasket: Han hadde tigget penger av svigermor, som sendte oss til Italia i en uke. Det var en fantastisk overraskelse, som virkelig ga forholdet vårt et oppsving.
  Marianne (33), gift

 • Uten å avsløre for mye: stikkordene er uventet barnefri, mango, deilig rødvin, massasje og alle sesongene av Seinfeld på dvd.
  Kristin (26), singel, ett barn

 • For et par somre siden gikk jeg utrøstelig rundt i byen og prøvde å late som Øyafestivalen ikke fantes. Jeg hadde glemt å kjøpe billett, og nå var festivalen utsolgt. Tre av favorittbandene mine skulle spille, og jeg skulle gitt hva som helst for å være der. Dagen festivalen startet surmulte jeg i leiligheten hele dagen, inntil kjæresten min ringte på døra med en sekk full av festivalutstyr og to billetter i hånda. Hun hadde jobbet i dagevis for å få tak i dem fordi hun visste hvor lyst jeg hadde til å dra. Det er definitivt det mest romantiske noen har gjort for meg!
  Morten (31), har kjæreste


 • Det beste med sommeren er at man har tid til å gjøre ingenting. Min mest romantiske sommerdag betyr å våkne sammen med typen, vite at dagen er helt åpen, og bare ta ting som de kommer. Om vi drar på stranda, i en park eller trekker for gardinene og ser på film hele dagen, spiller ingen rolle. Det er viktig å få noen dager hvor vi bare er oss.
  Ingvild (29), har kjæreste

 • Is, aviser, fin musikk, bra vær, svaberg, måkeskrik og langsomhet - hvis ikke det gir forholdet en piff, er det på tide å stikke!
  Karianne (32), singel • Dyrk kjærligheten i ferien
  Dyrk kjærligheten i ferien
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer