Forhold

Egenskapene kvinner elsker hos menn

Dette sikrer suksess hos det motsatte kjønn.

TOPP KAR: Det er visse egenskaper vi kvinner ser etter hos en mann... Foto: Getty Images
TOPP KAR: Det er visse egenskaper vi kvinner ser etter hos en mann... Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Det er jo dere som velger. Det er ikke noe problem for en dame å finne seg en kar hvis hun bare vil. Det er verre for oss, konkluderte en venn av meg nylig.

Tja, han har kanskje rett. Vi kvinner har ikke noe problem med å finne oss en mann for litt moro, skulle vi ønske det. Det kan selvsagt være verre å finne en å ha et forhold til.

Så hva skal til for at vi faller for en fyr?

Ifølge psykolog Diana Kirschner er det en rekke egenskaper vi kvinner er svake for, skriver WebMD. Dette er tipsene menn på damejakt bør vite:

Vær omsorgsfull

Det er ikke feil for en mann å være litt sensitiv. Nei, vi forventer ikke at han skal lese tankene våre, men når han skjønner at vi er lei oss eller har det kjipt, ønsker vi at drømmemannen viser oss omtanke og omsorg. Akkurat som han ønsker fra oss.

TOMMEL OPP: Menn som gjør seg flid med egenpleie er mer attraktive.  Foto: Colourbox
TOMMEL OPP: Menn som gjør seg flid med egenpleie er mer attraktive. Foto: Colourbox Vis mer

Vær en gentleman

Det er bare vås at moderne kvinner blir fornærmet over at menn åpner dører eller tilbyr seg å bære bagasjen for oss. Vi vil veldig gjerne føle oss som kvinner og bli vartet opp, og det gjelder særlig under kurtisen, altså når vi akkurat har startet flørten.

LES OGSÅ: Ingen forhold er perfekte
Egenpleie er et must

At en mann ikke har stil er én ting (det kan jo fikses senere). Men å være uflidd er ikke en hit hos kvinner. Ren og velstelt, med fine negler, null svettelukt og pent hår er viktig. Slaskete menn er ikke tiltrekkende, og at han ikke gjør seg flid når han skal treffe sin utvalgte sender signaler om at han ikke bryr seg så veldig.

Ikke skjul svakheter

Det er en myte at kvinner vil ha den tøffeste, sterkeste, mest ufeilbarlige mannen i byen. Vi vil ha han som er trygg på seg selv, vet hva han står for, og ikke er redd for å vise sine feil. Vi kan tåle litt latsabbtendenser og morgenmuggenhet så lenge han er klar over at han er slik, og jobber med å bedre seg. Vi er jo ikke perfekte, vi heller!

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet ditt?

En lytter er bedre enn en fikser

En handyman er ikke å forakte, men når det gjelder andre problemer i livet - konflikt med søsken, misnøye med venninner, en jobbutfordring vi ikke er klar for - er vi mest opptatt av at han lytter til oss og prøver å forstå, enn at han prøver fikse problemet. Det er selvsagt lov å spørre om vi vil ha noen konkrete råd, men først etter at vi har snakket fra oss! At vi ønsker å dele disse problemene med prinsen i vårt liv er et tegn på at vi har tillit til ham.

OBS OBS: Regelen om å vise oppmerksomhet gjelder også oss damer! Legg på, du snuppa. Foto: Colourbox
OBS OBS: Regelen om å vise oppmerksomhet gjelder også oss damer! Legg på, du snuppa. Foto: Colourbox Vis mer

Komplimenter er nøkkelen

Hyggelige kommentarer om at vi ser pene ut, har fine sko, vakker latter eller lager god mat blir alltid godt mottatt. Jevnlige komplimenter gjør oss sikre på at han fortsatt er forelsket og betatt. Husk forøvrig at det skal ti komplimenter til for å veie opp for en stygg kommentar. Det er noe begge kjønn skal huske på!

LES OGSÅ: Slik får du deg kjæreste
Prat om forholdet

Drømmemannen får ikke angst om vi vil ta opp forholdet. Vi kvinner kan godt gjøre det bare for å forsikre oss om at vi og partneren fortsatt er på bølgelengde og går på samme vei. Menn burde egentlig tenke på det som en EU-kontroll på bilen. Det er viktig å sjekke ståa jevnlig, så unngår man de virkelig kjipe problemene.

Se oss i øynene

Vi liker å bli sett av andre mennesker - og spesielt av vår utkårede. Når vi prater, vil vi ha øyekontakt. Det er en uting når tv'en, pc'en eller mobilen stjeler oppmerksomheten. Å se hverandre i øynene under sex er også topp. Det høyner følelsen av tilknytning.

LES OGSÅ: Slik skal en bra mann være

Romantikk funker

Det er aldri feil med en hyggelig sms, blomsterbuketter, invitasjon til kino eller middag eller en kaffekopp på senga. Små romantiske handlinger smører forholdet. Det gir oss bekreftelse, og gjør oss mer i modus for romantikk på soverommet.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer