Rock

Eh, kan det stemme?

Disse helserådene får du garantert ikke av mora di.

Mamma Mia, hva er det du sier? Foto: Image Source
Mamma Mia, hva er det du sier? Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dette vil nok aldri moren din fortelle deg, men nettstedet LiveScience har ingen problemer med det.
 • 8 helsehemmeligheter
 • Øl, øl og mere øl..

  Øl er vel ikke kjent for å være verken sunt eller spesielt sofistikert, men nyere forskning viser faktisk at regelmessig inntak av øl i moderate mengder er bra for hjerte - og karsystemet. Så da er det bare å si: Skål?
 • Her er den evigkalde ølen
 • Røyke marihuana?

  Dersom du er blant dem som forbinder marihuana, stoffet som på slang blir kalt «gress», med sløvhet og hukommelsestap, da er du ikke oppdatert. De nyeste studiene på området viser nemlig at stoffet har den helt motsatte effekten, og at marihuana faktisk forebygger den mest kjente hukommelseslidelsen, Alzheimer. Undersøkelsen viser imidlertid ikke noe om øvrige virkninger av langtidsbruk, eller øvrige helsekonsekvenser ved bruk av stoffet.

  Rock'n'roll

  Rockemusikk på maks volum kan rikig nok gi hørselskader, akkurat som andre høye lyder kan det dersom man blir hyppig og lenge nok eksponert for dem, men litt real rock'n'roll kan også gi økt treningsutbytte. Tre studier som har studert effektene musikk har på treningsrutinene våre viser nemlig at den rette musikken både kan gjøre deg raskere, sterkere og mer fokusert. Forskning utført av Costas Karageorghis, sportspsykolog ved universitetet Brunel, hevder faktisk at musikk med futt i øker prestasjonsnivået ditt med så mye som 20 prosent.

  Festdop..?

  LSD, som ble brukt en del som partydop før ectasy kom, bør du holde deg langt unna. Likevel viser forskning at stoffet kan ha en minimal helsemessig positiv effekt, for enkelte. Kliniske forsøk har nemlig vist at små mengder LSD hjelper personer som lider av alkoholproblemer på rett kjøl og motvirker også tilbakefall. I en annen undersøkelse kommer det imidlertid frem at et inntak av LSD fører til personlighetsforsyrrelser som varer i flere uker. Dette er med andre ord ikke noe som bør prøves hjemme - under noen omstendighet.

  Attitude, man!.

  Dersom du er blant dem som har det med å fyre deg opp litt, slipp det ut. Studier har vist at små raseriutbrudd fra tid til annen er bra for helsa, og får deg til å handle bedre enn om du har det med å reagere med redsel, irritasjon og avsky. Er du langsint derimot, da kan det få konsekvenser for både blodtrykket, søvnrytmen og lungekapasiteten din.

  It's all about sex..

  Du vet det kanskje i dag, men foreldrene dine visste det garantert ikke da du var i tenårene. For i tillegg til å være usigelig deilig er sex en av de beste medisinene mot stress og reduserer kolesterolnivået samt øker blodsirkulasjonen attpåtil. Ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for at du ble med Frank hjem den natten på søttitallet med andre ord, i stedet for å repetere til eksamen..LES OGSÅ:
 • Flytende kalorier
 • Gode råd for dagen derpå
 • Frisk på fest
 • Dette er løgn
 • 1 minutt for helsa
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer