Helse & Livsstil

Eksperimenterer du med sex?

Har du planer om å ta med flere i senga samtidig, bør du lese dette først.

Eksperimenterer du med sex?
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: I sommerferien leide samboeren min og jeg et hus i Provence med et vennepar. Vi har kjent hverandre helt siden studietiden for 15 år siden, og har gjort mange slike ting sammen før – vært på seilturer, hatt parmiddager og delt medgang og motgang på alle måter. Jeg må nok innrømme at jeg har følt meg litt tiltrukket av mannen til venninnen min, men ikke slik at det har vært noe problem, bare et lite krydder i hverdagen.Men i Provence ble det hele mer komplisert. En kveld vi hadde drukket litt for mye vin og ble litt for fri ble det til at vi hadde sex sammen, alle fire. Ikke på en slik ekkel pornoaktig måte, men likevel, det er ikke tvil om at det vi gjorde må kalles gruppesex. Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde at vi gikk over den grensen, men det gjorde vi altså. Dagen etter var vi alle helt rare. Ingen av oss nevnte det som hadde skjedd, men vi klarte ikke å late som ingenting, heller. Det ble bare rart. Samboeren min og jeg har snakket om det, vi er enige om at dette var noe alle var med på og at det ikke skal være noe sjalusi.
 • Han ser på andre kvinner
 • Ta testen: Hvor sjalu er du?
 • Men vi klarer ikke å forholde oss naturlig til dem nå. Det hadde vært typisk oss å ha en vinkveld etter turen og se på bilder og mimre, men det har vi ikke gjort. Jeg merker at jeg kvier meg for å ringe. Tenk om de oppfatter det som en invitt til «noe mer»!Hva skal jeg gjøre? Har vi ødelagt forholdet til venneparet vårt?JennySvar: Sex forandrer relasjoner. Selv for de mest frigjorte innebærer sex at følelser, forventninger og den felles historien vi har med andre blir annerledes. Dere gikk over en grense, og blir nødt til å forholde dere til hverandre med dette som en del av deres felles historie.
 • Sykt å være sjalu?
 • Det som er gjort kan ikke pusses ut eller overses. Men det er for galt at dette som ikke kan snakkes om skal ødelegge forholdet mellom gamle venner. På en eller annen måte må dere få plassert det som har skjedd, og bli enige om hva hendelsen skal bety. Da kan den være en del av historien, og dere kan gå videre.Det er fint at du og samboeren din har satt historien på plass dere imellom. Klarer dere å gjøre den samme jobben med venneparet deres? Går det an å ringe venninnen din og si direkte at dere trenger å få lagt bak dere det som skjedde? Det er ikke sikkert dette blir så lett, for akkurat sex er annerledes enn veldig mange andre ting. Kanskje det dere gjorde ikke bare skyldtes for mye vin, men sier noe om noen uavklarte spenninger mellom dere alle? Kanskje noen av dere har blitt nødt til å ta et oppgjør med hva dere egentlig føler overfor hverandre? Eller er det så enkelt som at dette er litt flaut? Uansett tror jeg dere som et minimum trenger å benevne det som har skjedd. Om ikke annet kan dere si at dere er enige om å ikke snakke om det.Peder KjøsSamlivsekspertpeder@kk.no
 • Dette er de nye sextrendene
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer