Kosthold

Eksperthjelp med kostholdet

Har du spørsmål om kropp og kosthold? KKs nye ekspert kan gi deg svarene. Møt Ina Garthe (33).

Publisert
Sist oppdatert
Hun er utdannet idrettsfysiolog ved Idrettshøgskolen og har hovedfag i vektregulering. Det handler både om hvordan man går opp i vekt, ned i vekt og om spiseforstyrrelser. Som tidligere norgesmester i en vektavhengig idrett som kickboksing, ble hun tidlig interessert i kosthold og trening.

- Jeg slanket meg på alle mulige måter for å presse meg ned i vektklasser mens jeg var aktiv, så dette har jeg kjent på kroppen selv. Ina er ansatt i en stipendiatstilling på Idrettshøgskolen og jobber i ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen. Hun holder også på med en mastergrad i idrettsernæring, og har klinisk utdanning innen spiseforstyrrelser.

- Jeg kan hjelpe folk å styre i jungelen av myter om kosthold og trening. Mange kunne fått mye mer ut av treningen dersom de spiste riktig i forhold til økten. Som kickbokser tok Ina både NM-gull og nordisk gull, og var på landslaget. Hun konkurrerte fram til 1999 og holder fortsatt god kontakt med miljøet og veileder landslagsutøverne i kosthold.

 • Les Inas 5 beste kostholdsråd

 • Hun tror planlegging og kunnskap er kvinners hovedutfordring.

  - Det er lettere å ha et sunt kosthold hvis man planlegger litt, har basisingredienser til middager og gode matpakker i kjøleskapet. Men lørdagsgodtet må tilbake! Det vil jeg slå et slag for.

 • Møt også KK kropps nye treningsekspert, Monica Klungland Torstvedt

 • Spørsmål til KK kropps eksperter sender du inn til kropp@kk.no

  Ina Garthe er trenings- og kostholdsekspert i KK.
 Du kan sende inn spørsmål til hennes spalte i bladet på ina.garthe@kk.no.
  Ina Garthe er trenings- og kostholdsekspert i KK. Du kan sende inn spørsmål til hennes spalte i bladet på ina.garthe@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer