Hun har markert seg både her hjemme og internasjonalt med sin forskning på kvinner, idrett og helse. I høst fikk hun stillingen som førsteamanuensis i fitness ved Norges idrettshøgskole.
Monica har tatt doktorgrad i sammenhengen mellom spiseforstyrrelser, menstruasjonsforstyrrelser og beinskjørhet hos eliteidrettsutøvere og normalt aktive kvinner, har vunnet priser for sin vitenskapelige formidling og vært konsulent i Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet.
Nå gleder hun seg til å hjelpe KK Kropps lesere med råd og veiledning om trening.
- Jeg tror jeg kan hjelpe folk med å ta tak i det som ser ut til å være barrierene for varig trening og fysisk aktivitet. Jeg vil gi råd om trening som forebygger sykdom, hvordan man forbedrer sine egne prestasjoner og hvordan man får en bedre kroppssammensetning.
Selv har Monica alltid vært interessert i trening og fysisk aktivitet. Det begynte med dans, håndball og langrenn i barne- og ungdomsårene. Etter hvert ble det mest langrenn. Selv med full jobb og ettåringen Lars Oscar, får hun trent 5–6 ganger
i uken.
- Treningen er nok en livsvarig lyst for meg, og jeg får tid fordi jeg prioriterer det. Etter at vi fikk barn, trener jeg mer om kvelden. Trening gir energi. Det tror jeg de fleste vil oppleve hvis de gir det litt tid. Trening gjør godt for kroppen, du sover bedre, blir i bedre humør, får mindre vondt i ryggen. Jeg skjønner egentlig ikke at folk tør la være når vi vet hvor bra det er for kroppen.
Spørsmål til KK kropps eksperter sender du inn til kropp@kk.no
