Trening

Eksperthjelp med treningen

Har du spørsmål om kropp og trening? KKs nye ekspert kan gi deg svarene. Møt Monica Klungland Torstveit (32).

Publisert
Sist oppdatert
Hun har markert seg både her hjemme og internasjonalt med sin forskning på kvinner, idrett og helse. I høst fikk hun stillingen som førsteamanuensis i fitness ved Norges idrettshøgskole.

Monica har tatt doktorgrad i sammenhengen mellom spiseforstyrrelser, menstruasjonsforstyrrelser og beinskjørhet hos eliteidrettsutøvere og normalt aktive kvinner, har vunnet priser for sin vitenskapelige formidling og vært konsulent i Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet.

Nå gleder hun seg til å hjelpe KK Kropps lesere med råd og veiledning om trening.

- Jeg tror jeg kan hjelpe folk med å ta tak i det som ser ut til å være barrierene for varig trening og fysisk aktivitet. Jeg vil gi råd om trening som forebygger sykdom, hvordan man forbedrer sine egne prestasjoner og hvordan man får en bedre kroppssammensetning.

 • Les Monicas 5 beste treningsråd

 • Selv har Monica alltid vært interessert i trening og fysisk aktivitet. Det begynte med dans, håndball og langrenn i barne- og ungdomsårene. Etter hvert ble det mest langrenn. Selv med full jobb og ettåringen Lars Oscar, får hun trent 5–6 ganger
  i uken.

  - Treningen er nok en livsvarig lyst for meg, og jeg får tid fordi jeg prioriterer det. Etter at vi fikk barn, trener jeg mer om kvelden. Trening gir energi. Det tror jeg de fleste vil oppleve hvis de gir det litt tid. Trening gjør godt for kroppen, du sover bedre, blir i bedre humør, får mindre vondt i ryggen. Jeg skjønner egentlig ikke at folk tør la være når vi vet hvor bra det er for kroppen.

 • Møt også KK kropps nye kostholdsekspert, Ina Garthe.

 • Spørsmål til KK kropps eksperter sender du inn til kropp@kk.no

  Monica Klungland Torsveit (32) er treningsekspert i KK Kropp. Du kan sende inn dine spørsmål til henne på kropp@kk.no.
  Monica Klungland Torsveit (32) er treningsekspert i KK Kropp. Du kan sende inn dine spørsmål til henne på kropp@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer