Livsstil

- Elsk kroppen din, med valker og alt!

Sjekk hva Taryn (35) gjorde for å få verdens oppmerksomhet rundt kroppshysteriet.

VÆR FORNØYD MED DEG SELV: Taryn Brumfitt trente beinhardt for å delta i en bodybuilding-konkurranse kort tid etter at hun hadde født. Hun fant imidlertid ut at det ikke var verdt alt hun måtte ofre - spesielt i forhold til familien, og bestemte seg for å være fornøyd med seg selv.  Foto: Andre Agnew/Privat
VÆR FORNØYD MED DEG SELV: Taryn Brumfitt trente beinhardt for å delta i en bodybuilding-konkurranse kort tid etter at hun hadde født. Hun fant imidlertid ut at det ikke var verdt alt hun måtte ofre - spesielt i forhold til familien, og bestemte seg for å være fornøyd med seg selv. Foto: Andre Agnew/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at 60 prosent av kvinner slanker seg for å få bedre selvtillit?

Ikke nok med det - en tidligere undersøkelse har vist at svært mange kvinner tenker mer på hva de spiser, enn de tenker på sex og forholdet sitt.

Kropp og utseende er blitt en besettelse, og mens selvtilliten til kvinner over hele verden blir lavere, øker ventelistene på klinikkene for kosmetisk kirurgi.

Nå som sommeren er rett rundt hjørnet, er det bikinikroppen som gjelder.

Med en verden full av botox, bukplastikk og trenddietter, er det heldigvis mange som kjemper for naturlige kvinner, og kjemper for at vi skal være fornøyd med den vi er.

LYKKELIGERE: 35 år gamle Tarynn Brumfitt er i dag mye lykkeligere - og ikke minst fornøyd med kroppen sin.
LYKKELIGERE: 35 år gamle Tarynn Brumfitt er i dag mye lykkeligere - og ikke minst fornøyd med kroppen sin. Vis mer

En av dem er australske Taryn Brumfitt.

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

Elsk kroppen din som den er!

Tarynn Brumfitt (35) er grunnlegger av «The Body Image Movement» (sjekk ut nettsiden), en bevegelse hun har startet for å få kvinner til å ELSKE kroppen sin som den er.

- Det er viktig å holde riktig perspektiv. Ja, du har sikkert noen cellulitter eller strekkmerker, og kroppen ser kanskje ikke ut som den en gang gjorde, men hvem bryr seg?, sier hun til KK.no.

Trebarnsmoren har selv slitt med dårlig selvtillit, og var kommet til et punkt hvor hun vurderte brystimplantater og fettsuging - før hun i 2013 fikk en åpenbaring.

«Hvordan skal jeg lære Mikaela til å elske kroppen sin, hvis ikke moren hennes kan gjøre det samme? Hvordan skal jeg kunne oppfordre henne til å akseptere og elske det hun ikke er så fornøyd med ved kroppen sin, uten å være en motsigelse?», skriver hun på nettsiden.

- Jeg vil at datteren min skal vokse opp i en verden hvor vi feirer prestasjonene hennes, ikke hvor tynne lår hun har, ikke «utseendet» hennes, forteller Brumfitt.

En undersøkelse med 100 kvinner, som skulle beskrive kroppen sin med ett ord, viste også at Brumfitt slett ikke var alene om å være misfornøyd med kroppen sin.

Uperfekt, kort, ekkel, butt - var bare noen av ordene som gikk igjen blant kvinnene.

STOR FORANDRING: Taryn bestemte seg for å gå etter drømmekroppen - og fikk det til! Hun ble imidlertid ikke noe lykkeligere av den grunn, og fant heller ut at det gikk utover familien. Hun bestemte seg derfor for å være fornøyd med den kroppen hun har.  Foto: Privat/Andre Agnew
STOR FORANDRING: Taryn bestemte seg for å gå etter drømmekroppen - og fikk det til! Hun ble imidlertid ikke noe lykkeligere av den grunn, og fant heller ut at det gikk utover familien. Hun bestemte seg derfor for å være fornøyd med den kroppen hun har. Foto: Privat/Andre Agnew Vis mer

Hun bestemte seg for å ta grep, og jobber nå med en dokumentar kalt «EMBRACE», som utforsker hvorfor kvinner har så dårlig selvtillit og hva vi kan gjøre for å forandre det.

- Et godt sted å starte for å elske kroppen din er å fokusere på hva kroppen din kan gjøre, fremfor hvordan den ser ut, sier Brumfitt.

- Det andre er å forstå at tiden vår på jorden er dyrbar, så spør deg selv - vil du virkelig bruke den tiden på å bekymre deg for fett og bekjempe aldringstegn? Nei! Livet skal nytes, så kom deg ut og gjør det!

LES OGSÅ: 5 ting du bør si til deg selv hver dag

Et før og etter-bilde utenom det vanlige

Veien fra å vurdere bukplastiskk og brystimplantater til å elske kroppen sin akkurat slik den er, har imidlertid ikke vært helt knirkefri for Tarynn.

«Det har krevd mye innsats, tid og energi, men jeg kan fortelle deg at det ikke er noe som er bedre enn å 1) elske kroppen din fullt og helt - med valker og alt som følger, 2) fortelle samfunnet hvor de kan stappe idealene sine om skjønnhet», skriver hun.

I Mai 2013 la hun ut et før og etter-bilde på Facebook, som virkelig engasjerte folk og fikk over 3 millioner likes.

Dette var ikke et før- og etterbilde slik vi er vant til å se det, men et «før-bilde» av henne selv på scenen under en bodybuilding-konkurranse, og et «etter-bilde» av Brumfitt, naken på en stol kort tid etter fødselen av hennes tredje barn.

FØR OG ETTER: Taryn Brumfitt ønsker å få flere kvinner til å elske kroppen sin. Dette bildet - som fikk 3 millioner likes på Facebook, har engasjert mange i hennes bevegelse.  Foto: Privat
FØR OG ETTER: Taryn Brumfitt ønsker å få flere kvinner til å elske kroppen sin. Dette bildet - som fikk 3 millioner likes på Facebook, har engasjert mange i hennes bevegelse. Foto: Privat Vis mer

Etter den voldsomme oppmerksomheten har Tarynn Brumfitt bestemt seg for å skrive og holde foredrag om temaet.

I dag har hun et veldig avslappet forhold til både mat og trening.

- Jeg elsker å drikke smoothies og gi kroppen næringsrik og fersk mat akkurat like mye som jeg elsker sjokolade! forteller hun.

I motsetning til tidligere er det ingen regler eller regimer. Nå bare nyter hun det å røre på kroppen, og endorfinene som kommer etterpå.

- Når det gjelder trening, er det ikke noe som er bedre enn å komme seg ut og trene med venner. Hva jeg gjør, avhenger av humøret. Noen ganger blir det en gåtur eller en sykkeltur, andre ganger slår jeg meg løs med en boksesekk på treningsstudio.

LES OGSÅ: Historien du bare MÅ lese

KK heier på ekte kvinner!

I en tid hvor kropp og utseende får så mye fokus, kan sjefredaktør i KK, Gjyri Helén Werp, fortelle at KK heier på ekte kvinner!

- Ingen lever livet sitt med full retusj. En av de mest populære stolpene i KK, er jo klassikeren «Bli ny», der damer fra hele landet melder seg på.

I tillegg blir det stadig brukt mer ekte kvinner i bladene.

- I sommerens utgave av KK Stil valgte vi å la de profesjonelle badetøysmodellene hvile, og fylte i stedet fotostudio med fantastiske kvinner i alle aldre og fasonger – med kropper som deg og meg. Vakre damer, som er stolte av kroppene sine. Mer av dette!

- Det er et sug etter det naturlige. Vi merker det godt hos oss, og det kommer tydelig fram i mediene. Selv opplevde jeg en overveldende respons da jeg la ut to bilder av meg selv – i en usminket og en sminket versjon – på Instagram i forbindelse med et tv-opptak.

UTEN SMINKE: Slik ser KKs sjefsredaktør ut med og uten sminke.
UTEN SMINKE: Slik ser KKs sjefsredaktør ut med og uten sminke. Vis mer

Og dersom du er blant dem som føler at du kanskje kan være litt for tøff mot deg selv enkelte ganger, har Werp et godt råd:

- Vær snill mot deg selv. Vær raus. Ikke si ting til deg selv foran speilet som du aldri ville sagt til andre. Ta vare på kroppen din, og vær glad for det den gjør for deg. Vær stolt av den! God selvfølelse er mer sexy enn vaskebrett-mage. Bare spør en mann!

LES OGSÅ: - Jeg gidder ikke tenke på størrelsen på rumpa mi

#KKnaturlig

Vi hyller ekte, naturlige kvinner!

I KK Stil, som er i salg 10. juni, lot vi de profesjonelle modellene få hvile da vi fotograferte årets bademote. Disse flotte damene gjorde jobben vel så bra!

#KKnaturlig: Vi vil se flere naturlige kvinner der ute! Bli med på Instagram og tag bildet ditt med #kknaturlig Foto: Erik Faukland
#KKnaturlig: Vi vil se flere naturlige kvinner der ute! Bli med på Instagram og tag bildet ditt med #kknaturlig Foto: Erik Faukland Vis mer

Vi vil se flere naturlig vakre damer!

På Instagram ønsker vi å se mange bilder av dere – som er vakre akkurat som dere er – under hashtagen #kknaturlig. Bli med!

- Jeg håper å se mange fantastiske bilder av ekte, naturlige damer tagget med #kknaturlig på Instagram, forteller sjefredaktøren i KK, Gjyri Helen Werp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer