STALLTIPS: Har du små linjer rundt øynene, bør du gå for glitterliner nær vippekanten, eller du kan bruke en highlightskygge innerst i øyekroken.  Foto: Per Ervland
STALLTIPS: Har du små linjer rundt øynene, bør du gå for glitterliner nær vippekanten, eller du kan bruke en highlightskygge innerst i øyekroken. Foto: Per Ervland Vis mer

Sminketips

Elsker du alt som glitrer?

Du trenger ikke se ut som ei diskokule selv om du bruker sminke med glitter. Her er triksene.

Publisert
Det er kanskje ikke hverdagslig med glittereyeliner eller øyeskygge med glitterkorn, men hvorfor la det stoppe deg? Du kan i alle fall dra fram glitteret når det er tid for festsminken.

Finn dine fokuspunkter

Selvsagt finnes det regler (og vi vet alle hva man skal gjøre med dem, ikke sant?) for glittersminke. Du skal for eksempel unngå å gni glitrende produkter i hele ansiktet. Ja, med mindre du vil se ut som ei diskokule, da.

Men selv om noen regler er åpenbare, kan det være greit med noen tips om hvordan du får mest mulig ut av glitteret i sminkepungen.

LES OGSÅ: 15 sminketips du må få med deg

– Du bør være forsiktig med glitter og skimmer hvis du har mange linjer i huden, råder makeupartist Hanna Karlsson hos den svenske kosmetikkjeden Make Up Store.

Glitterliner

Hun foreslår å bruke en glittereyeliner helt inntil vippekanten for å fange lyset og dra blikket mot øyet.

– Legg gjerne en kajal, for eksempel mørk grå, først, så kan du legge glitterlineren oppå det, sier hun.

LES OGSÅ: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

Makeupartisten sier det viktigste er å unngå å pøse på med glitter eller skimmer i hele ansiktet. Fokuser heller på å plassere produktene med reflekterende egenskaper på strategiske punkter som framhever det du ønsker å framheve.

Highlighter og perlemor

Har du små linjer rundt øynene, bør du heller gå for glitterliner nær vippekanten, eller du kan bruke en highlightskygge innerst i øyekroken.

– En øyeskygge med perlemor vil trekke lyset innover og få øynene til å se mer åpne og våkne ut, sier Hanna Karlsson.

Karlssons kollega hos Make Up Store, Terje Odin Strand Jacobsen, anbefaler også å være nøye med hvor du plasserer glitteret.

LES OGSÅ: Slik får du hvitere øyne og tenner

– Bruk hovedsaklig matte produkter ellers, er hans råd når du skal våge deg inn på glitterlinerstien.

Litt skimmer på kinnbeinet, i indre øyekrok, på brynsbeinet eller på amorbuen kan gi ansiktet et løft, men unngå også disse partiene hvis du har linjer eller mange småhår. Alle lysreflekterende produkter vil bare framheve dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer