Er du blant dem som elsker sushi? Da bør du kanskje ta en alvorsprat med kokken på favorittrestauranten og høre om de er sikre på at fisken de serverer i virkeligheten er det som står på menyen. Et amerikansk hobbyforskerprosjekt har avslørt at det ofte er stor forskjell på den fisken du bestiller og den fisken du putter i munnen. Er dette verdens verste diett? Supermaten du ikke spiser Ikke gå i kjøpefella Du blir lurt i butikken Pakkesalat kan være giftig
Fant andre fisker
Den amerikanske high school-eleven Kate Stoeckle og hennes far, Dr. Marc Stoeckle analyserte sushi fra restauranter og butikker.- Fisk som var merket som hvit tunfisk, var i realiteten tilapia fra Mosambik, som er en billigere fisketype. Folk får ikke det de betaler for, sier Kate Stoeckle.Fisk solgt som red snapper viste seg i flere av tilfellene å være noe helt annet. Hele fem andre fisketyper ble funnet i prøvene av det som skulle være den eksklusive fisken red snapper.- Vi vet ikke om restaurantene selv er klar over at de selger feilmerket fisk, sier Kate Stoeckle. Se intervjuet med Kate Stoeckle og Dr. Marc Stoeckle på YouTube:Vil du lage din egen sushi?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger