Helse & Livsstil

Elsker farlige menn

Syv av 10 norske kvinner har forelsket seg i «feil mann». De farlige er mest pop.

Publisert
Sist oppdatert
En undersøkelse gjort av Disney viser at norske kvinner søker spenning i kjærlighetslivet. Hele 7 av 10 kvinner har på et eller annet tidspunkt falt for «farlige» menn.Selv om mange vil hevde at like barn leker best, viser den ferske undersøkelsen at motsetninger tiltrekker norske kvinner mer enn likhet. Den samme undersøkelsen er blitt gjennomført i Sverige og Finland. Man har blant annet kartlagt nordiske kvinners erfaringer med litt «farlige» eller «forbudte» menn, og deres holdninger til forholdet mellom mann og kvinne.

Etter de svenske resultatene å dømme, foretrekker svenske kvinner «ufarlige» menn som er mer like dem selv 78 % oppga likhet som attraktivt. Det samme gjelder også for mer enn halvparten av de finske kvinnene (66 %), mens kun 33 prosent av norske kvinnene mener det samme. Så mange som 7 av 10 norske kvinner sier at de en eller flere ganger har forelsket seg i feil type mann.

Men selv om uttrykket «opposites attract» i størst grad ser ut til å gjelde for norske kvinner, er de nordiske kvinnene i undersøkelsen mer samstemte når det gjelder hvilke egenskaper som tiltrekker mest blant de litt farligere mennene. Spesielt er de nordiske kvinnene i undersøkelsen enige om at spenning og eventyrlyst er utslagsgivende for valget av «feil» mann.

Undersøkelsen viser videre at sosial bakgrunn ikke er av betydning. 75 prosent av de norske kvinnene i undersøkelsen mener at et forhold kan fungere på tvers av sosiale skillelinjer. Blant de norske kvinnene under 30 år er tallet på hele 85 prosent. Det samme gjelder for svenske kvinner, hvor 86 prosent av de spurte mener at sosial bakgrunn ikke har noen betydning for parforholdet.

Og ikke overraskende ser vi til italienerne når vi skal drømme oss bort til romantiske gourmetmiddager. Undersøkelsen har nemlig kartlagt hvilket lands kjøkken som betraktes som det mest romantiske - her ser det ut til å være felles nordisk enighet om at det italienske kjøkkenet er best egnet for søt musikk.

Når det gjelder oppgjøret etter den romantiske middagen, er vi helt klare for å betale selv. Kun 26 prosent av de svenske kvinnene, og 32 prosent av de norske kvinnene mener at mannen bør betale for restaurantmåltidet. Mens svenske kvinner ser ut til å være de mest likestilte, svarer over halvparten av de finske kvinnene at mannen bør betale for restaurantmåltidet.

Herlig, herlig - men farlig, farlig. Og vi faller for dem, igjen og igjen.
Herlig, herlig - men farlig, farlig. Og vi faller for dem, igjen og igjen. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer