Hollywood

Elskovs-bløffene fra Hollywood

Gang på gang lar vi oss lure.

Kjærlighetsfilmen Pretty Woman med Julia Roberts og Ricard Gere var en slik suksess at vi nesten trodde svaret på hvordan finne drømmeprinsen var å bli prostituert. Foto: All Over Press
Kjærlighetsfilmen Pretty Woman med Julia Roberts og Ricard Gere var en slik suksess at vi nesten trodde svaret på hvordan finne drømmeprinsen var å bli prostituert. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tenk å bli kurtisert av Brad Pitt eller å leve lykkelig alle dine dager med George Clooney. Virkeligheten kan imidlertid være såpass røff at selv ikke to av de vakreste og mest suksessrike menneskene i verden ikke holder ut med hverandre. Skuespiller Richard Gere og supermodell Cindy Crawford ble skilt, gitt.
 • Hollywoods største hyklere
 • Likevel lar vi Hollywoods kjærlighetsfilmer forføre oss igjen og igjen. Klart det er deilig å drømme seg bort av og til, men det er greit å ikke miste gangsynet fullstendig. Her er noen av kjærlighetsløgnene Hollywood-filmene til stadighet forer oss med, som alle burde få merkelappen «ikke prøv dette hjemme»:

  BLØFF 1: Engangs-ligg blir bryllup

  På film havner folk tilfeldigvis i seng med hverandre, det oppstår søt musikk, og ikke lenge etter er det både bryllup og baby underveis. Har man vært i virkeligheten en stund vet man at det sjelden ordner seg på det viset. I alle fall når det gjelder bryllupet.
 • Hollywood tatt på senga
 • BLØFF 2: Forelskelse = topp sex

  At det å være forelsket i hverandre innebærer at alt klaffer i senga er kanskje den mest hardføre myten Hollywood har foret oss med. Sorry, folkens. Å være forelsket er nok en ekstra tenningsfaktor, men når den rosa tåken letter krever ofte sexlivet det samme som resten av forholdet: Dedikasjon, viljestyrke og en god porsjon hardt arbeid.

  BLØFF 3: Løgn fungerer

  Det finnes et utall romantiske komedier der kjærlighetsforhold er basert på en løgn: Tootsie, Ten Things I Hate About You og 27 dresses er noen. Her blir alltid løgneren tilgitt, og paret lever lykkelig i alle sine dager. Slik er det jo ikke i virkeligheten. Møter man noen som etter kort tid viser seg å lyve om alt, har man som regel vett til å komme seg ut av forholdet. Bløffmakere varer ikke lenge i kjærlighet.
 • Stjernenes komplekser
 • BLØFF 4: Sex er pent, rent og ryddig

  Menneskene på film klarer på mirakuløst vis å gjennomføre en elskovsakt med sminken intakt, uten at et eneste hårstrå ligger skjevt , uten at en eneste svetteperle trer fram på pannen, eller uten at lakenet får en eneste flekk.Har man prøvd sex på ordentlig vet man at det kan bli både klissete og knotete - men det er vel også litt av sjarmen?

  BLØFF 5: Kjærligheten dukker opp når du minst aner det

  Det hadde vært stas om man bare kunne sette seg ned og vente på at prinsen på den hvite hesten kom og tok deg med storm. Faktum er at du nok må oppsøke steder der det finnes folk for å treffe dem, og at du selv må gjøre en innsats for å bli kjent med andre.

  BLØFF 6: Sexkompisen din kan bli mannen i ditt liv

  Et forhold som kun har sex som fundament vil sjelden utvikle seg til noe mer. Hovedårsaken til at forhold i det hele tatt viser seg å noen ganger fungere, er at partene har hatt krav og forventninger til hverandre fra starten av. I et sexforhold har man sjelden hatt forventninger til hverandre utover det som har skjedd i senga, og da i etterkant å skulle begynne å kreve andre ting kan fort bli vanskelig.

  BLØFF 7: Du må forandre deg for å få forholdet til å fungere

  Vi har sett det i en rekke filmer, i Grease, Pretty Woman og i Prinsesse på prøve: Den kvinnelige hovedrollen må forandre seg og sin identitet for at helten skal legge merke til henne og ville gjøre henne til sin. De fleste samlivsrådgivere steiler nok over slike løsninger. Hovedrådet til de som ønsker å få et forholde til å vare på ordentlig er nemlig å være seg selv og være så ærlig som mulig overfor partneren. Skuespill funker bare på film.
 • Stjernenes stiveste smil
 • BLØFF 8: Det er bare én som er mannen i ditt liv

  Begrepet Mr. Right kommer fra filmen, og det er ikke uten grunn. Det er bare i en konstruert setting at man blant milliarder av mennesker er så heldig å treffe den eneste ene. Skulle virkeligheten fungert på samme vis hadde det vært stusselige kår for romantikken; alle hadde fomlet rundt som hodeløse høns i jakten på den ene personen. Heldigvis finnes det mange, mange vi med god grunn kan falle for.

  BLØFF 9: Kjærligheten er skjebnestyrt

  For noen fungerer det kanskje å tro på skjebnen, men for mange innebærer det å fraskrive seg fri vilje og kontroll over egne liv. Det kan bli vanskelig både i prosessen med å finne en partner og i det å være i et forhold.

  BLØFF 10: Motsetninger tiltrekker hverandre

  Tja, det kan vel hende. Men forskning viser at de sjelden evner å holde sammen. Så er du ute etter et langvarig forhold bør du satse på noen som har enkelte av de samme kvalitetene som deg selv.
 • De sprøeste fobiene
 • BLØFF 11: Etter sex vil man bare ligge og kose

  Du ser det selv i filmer der folk har røff og heftig sex; etterpå ligger de rolig og stryker på hverandre i dus belysning. I virkeligheten kan det hende at man heller føler for å tisse, vaske seg litt, bytte laken eller ta seg en brødskive.

  BLØFF 12: Kjærligheten er sterkere enn sosiale forskjeller

  I film etter film ser vi folk med åpenbart svært forskjellige liv, bakgrunn, og sosial og økonomisk status falle for hverandre og få det til å fungere. Selvfølgelig er det ikke umulig, men enten vi liker det eller ikke er penger en av de største årsakene til konflikter i forhold. Penger er dessverre en av faktorene som gir makt i dagens samfunn, og i et forhold der de økonomiske forskjellene mellom partene er store kan maktbalansen fort blir skjev.LES OGSÅ:
 • Hollywoods største hyklere
 • Hollywood tatt på senga
 • Stjernenes stiveste smil
 • Stjernene som aldri spiser
 • Verdens dårligste stylist-jobber
 • De sprøeste fobiene
 • Stjernenes komplekser
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer