Helse & Livsstil

En av fire opplever sex-press

Hver fjerde kvinne opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på jobben.

En av fire opplever sex-press
Publisert
Sist oppdatert
– Dette er et symptom på at arbeidsmiljøet er dårlig, og sier noe om hvordan kvinner har det på jobben, sier sosiolog Rønnaug Sørensen ved Høgskolen i Vestfold til Dagbladet.

En av fire kvinner har nemlig opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet på jobben, viser en ny undersøkelse.

Færre menn

Mens 24 prosent av kvinnene svarte at de har opplevd en eller annen form for uønsket seksuell oppmerksomhet i arbeidstiden svarte kun 8 prosent av mennene det samme i undersøkelsen Synovate har gjort for Dagbladet.

Sjefen verst

3 prosent av kvinnene har opplevd berøring av brystene og klapp på armen, 4 prosent har blitt kløpet i rumpa, 14 prosent har opplevd utsagn med seksuelt innhold og 11 prosent har fått kommentarer for utseendet sitt, viser undersøkelsen. På arbeidsplasser med mange kvinner er det ifølge Sørensen spesielt vanskelig fordi den uønskede oppmerksomheten ofte kommer fra sjefen.

Ifølge tallene fra Synovate sier totalt 11 prosent at oppmerksomheten kommer fra sjefen, mens 63 prosent opplever at den kommer fra både sjefen og andre kolleger. (©NTB)

 • Drikker seg til bedre jobb
 • Er du pen nok til jobben?
 • 9 tips for blyge jenter
 • Derfor tørner du
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer