Stress

En av tre er lykkelige

Norge er kåret til det beste landet å bo i, men det gjør oss ikke lykkelige.

En av tre er lykkelige
Publisert
Sist oppdatert
Bare en av tre nordmenn er lykkelige, hevder internasjonal undersøkelse. Til tross for at Norge er kåret til det beste landet å leve i viser undersøkelsen at norske ungdommer savner tilhørighet, kjenner usikkerhet og har liten tillit til familien og samfunnet.
 • Ta testen: Er du lykkelig?
 • MTVs store studie, med tittelen ”Wellbeing”, bygger på et omfattende materiale som er gjennomført med innledende kvalitative studier og deretter intervjuer med 6600 unge i alderen 16-34 år fra 16 land. Det er første gang norsk ungdom er med i undersøkelsen. – Studiet forteller historien om to verdener. En moden vestlig verden der ungdom er pessimistiske i forhold til framtiden og en verden under stor utvikling hvor ungdom er optimistiske og håpefulle på tross av dårligere forutsetninger, sier Madeleine Thor, researchsjef i MTV Networks i en pressemelding.LES OGSÅ:
 • 7 veier til lykke
 • Tren bort tristheten
 • Lys i mørket
 • Lykkelisten land for land:

  1. Argentina 75 %2. Mexico 71%3. Indonesia 62%4. India 59%5. Brasil 55 %6. Sørafrika 49%7. Kina 47%8. Finland 47%9. Frankrike 42%10. Danmark 36%11. Norge 34%12. USA 29%13. Sverige 27%14. Tyskland 22%15. Storbritannia 21%16. Japan 8%

  Dette tror vi på - og mistror

  Venner er «den nye familien»Norske ungdommer føler at de får mer hjelp av sine venner enn av familien. Mens 72 prosent svarer at de får hjelp av sine venner, svarer bare 52 prosent at de får hjelp av sin familie. Gjennomsnittet har 53 venner.Nasjonal stolthetIngen andre i den vestlige verden har en større nasjonal stolthet enn norske ungdommer. 70 prosent sier de er stolte av å være norske. Liten tro på samfunnetUngdom har liten tro på at de kan få hjelp fra stat og kommune. Bare 25 prosent av norske ungdommer sier de kan stole på hjelp fra stat og kommune.StressOm man måler stress på en skala fra 1-10, oppgir norske ungdommer et stressnivå på 6 i gjennomsnitt. De vanligste stressfaktorene er karakterjag på skolen og egen økonomi. Hele 81 prosent bruker musikk til å stresse ned med, 10 prosent ber til gud, mens 17 prosent svarer de bruker sex for å stresse ned.LES OGSÅ:
 • Ta testen: Hvor stressa er du?
 • Stress er livsnødvendig
 • Tips mot stress
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer