Helse & Livsstil

En moderne Casanova

Filmen Casanova går sin seiersgang på kino. Nå kommer forførerens arvtaker med bok.

En moderne Casanova
Publisert
Sist oppdatert
Kjekkasen Heath Ledger har en god sesong på lerretet. Han er Oscar-nominert for den fantastiske prestasjonen i Brokeback Mountain, og får gode kritikker for rollen som selveste sjefsforføreren - Casanova - i filmen med samme navn.

Historien om Giacomo Casanova har vært fortalt flere ganger. Kvinnebedåreren var utdannet advokat og prest og levde i 1700-tallets Venezia. Casanova var musiker, filosof, dikter, boktrykker og spion (!), og hadde et kvinnetekke ikke en gang Rune Rudberg kan overgå.

Nå får den velutdannede forføreren sine moderne arvtakere. Amerikanske Neil Strauss er New York Times-journalist som har gjort stor lykke som casanova - og med boken hvor han forteller om sine triks. Strauss har tidligere skrevet biografier om hardrockerne Mötley Crüe og pornostjernen Jenna Jameson. I dokumentarboken The Game virker det ofte som om Strauss har plukket opp et triks eller to både fra groupieforbrukerne og fra Jamesons bransje.

- Jeg var veldig misfornøyd med meg selv og skjønte at noe måtte forandre seg. Jeg hadde aldri flaks med damene, og vurderte hårplugger, nesefiks og hakeimplantater. Men etter hvert skjønte jeg at det var personligheten som måtte endres, sier Strauss til nettmagasinet MacLeans.

Forfatteren gikk målbevisst til verks. Mange timer daglig ble investert i å lære seg forførelsens kunst, går i lære hos erfarne Pick Up Artists (PUA) - og ender til slutt med å sjekke opp årets mest omsvermede Playboy-modell. Fra å ha vært en mislykket slabbedask har Neil Strauss blitt en moderne casanova.

- Det er helt utrolig. Menneskene jeg lærte av, er sosiale vitenskapsmenn. De tester metodene sine hundrevis av ganger. Pick Up Artistene har skjønt noe som psykologer ennå ikke har funnet ut av, sier Strauss.

Han har ingen betenkeligheter med å gi lesere verden over et innblikk i de moderne casanovaers verden.

- Nei, det merkelige er at triksene funker 99 prosent av alle sjekkeforsøkene. Kvinner ønsker seg dessuten mer sofistikerte åpningslinjer enn "Er du her ofte?". Hvis flere menn blir bedre forførere, er det en vinn-vinn-situasjon, mener Neil Strauss.Nyttige ord og uttrykk fra forførerens ordbok:

 • Cockblock: en person som hindrer forførerens arbeid.
 • Hook Point: øyeblikket hvor en kvinne innser at hun liker en mann, og vil at han skal bli.
 • LJBF: "Let's just be Friends" - utsagn brukt av kvinner for å understreke at hun ikke er seksuelt tiltrukket av en mann.
 • Pick Up Artist: Sjekkemester/sjekkeguru.
 • SHB: Super Hot Babe.
 • Phase-shift: Overgangen hvor en samtale går fra vanlig prat til seksuelt ladet, flørtende samtale.
 • Doggy Dinner Bowl Look: ansiktsuttrykket en kvinne får når en mann hun er tiltrukket av, snakker med henne.


 • Spillet kommer på norsk i mars.

  En moderne Casanova
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer