The New York

En orginal spa-opplevelse

Trenger du en oppstrammer? Her er vagina-spaet.

Kegel - eller bekkenbunnsøvelser ble for alvor kjent gjennom suksesserien Sex og singelliv. Samantha er nemlig svært nøye med å ta sine, for sexens skyld. Foto: Clover
Kegel - eller bekkenbunnsøvelser ble for alvor kjent gjennom suksesserien Sex og singelliv. Samantha er nemlig svært nøye med å ta sine, for sexens skyld. Foto: Clover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ordet spa betyr opprinnelig et sted der det finnes helsebringende vann, men i dag finnes det en rekke ulike delbetydninger. Det finnes blant annet medisinske spa, hvor helsepersonell tilbyr medisinsk behandling i et miljø der spa-behandlinger er rekreasjon. På et slikt spa kan du gjerne fokusere på en bestemt kroppsdel, som tennene, føttene - eller, hold deg fast: vaginaen din. - Den nye behandlingen får kvinner i form fra innsiden og ut, bekrefter gründer og gynekolog ved spa-fasiliteten, The perfect phit, Laura Romanzi til The New York Times.
 • Legesjekken er bortkastet tid
 • Personlig trening

  Men like behagelig som en ansiktsbehandling er det neppe. Behandlingen starter nemlig med en aldri så liten eksamen. Pasienten må nemlig gjøre ulike bekkenøvelser rundt doktor Romanzis fingre. Dette for å kartlegge om musklene er svake, moderat sterke eller sterke. - Ideen med spaet er å gjøre det lett for kvinner å komme innom og se hvordan det står til med bekkenmuskulaturen. Det er viktig for både blæren, og for å oppnå intense orgasmer, sier hun til nytimes.com. Og etter eksaminasjonsrunden skreddersys det et personlig treningsopplegg til pasienten. Det tilbys også en rekke mindre kosmetiske inngrep man kan benytte seg for å gi underlivet den lille ekstra finpussen.

  Advarer mot kroppsfiksering

  Men ikke alle er enige i at trening av underlivsmusklene har noe for seg. - Dersom dette anbefales til kvinner som ikke har noen symptomer, da er det ingen medisinske organisasjoner eller litteratur som støtter at det er nødvendig, sier dr. Abbey B. Berenson, gynekolog ved avdelingen for kvinnhelse ved universitetet Texas. Hun mener at med spredningen av pornografi, så har underlivet allerede blitt viet nok oppmerksomhet (brazilian, g-punktssprøyten, justering av kjønnsleppene..) - Dette tar kroppsfikseringen til et helt nytt nivå, og fyrer oppunder ideen om at det ikke er den del på kvinnens kropp som kan bli strammet opp, trimmet eller beskåret. Om markedet presser kvinnene eller om det er kvinnene som presser markedet, det er det riktig nok ingen som vet. Men en skremmende utvikling, sier hun til nytimes.com. LES OGSÅ:
 • Bedre helse på 1 minutt
 • 10 pinlige kroppsfeil
 • Den store kondomtesten
 • Dette prater vi ikke om
 • Her er de verste lystdreperne
 • Derfor bør du aldri slanke deg
 • Slik holder du deg ung
 • Lev lenger med sunne råd
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer