Te

Enda en grunn til å drikke grønn te

En ekstrakt i grønn te kan bidra til å bryte ned svulster.

FANT POSITIVE RESULTATER: En ny studie tyder på at en ekstrakt i grønn te kan bidra til å fjerne svulster helt.  Foto: Thinkstock.com
FANT POSITIVE RESULTATER: En ny studie tyder på at en ekstrakt i grønn te kan bidra til å fjerne svulster helt. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om mange foretrekker en kopp kaffe, er det god grunn til å variere med en kopp grønn te en gang i blant.

For eksempel kan en kopp grønn te etter lunsj raskt gi deg tilbake energien du trenger, uten de store mengdene koffein.

En ny studie viser i tillegg at et stoff i grønn te kan bidra til å bekjempe to forskjellige typer for hudkreft, skriver Daily Mail (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Dette bør du ha i handlevognen

INNEHOLDER EN SENTRAL EKSTRAKT: ekstrakten kalt epigallokatekingallat (EGCG) bidrar til å bryte nd svulstene. Foto: Thinkstock.com
INNEHOLDER EN SENTRAL EKSTRAKT: ekstrakten kalt epigallokatekingallat (EGCG) bidrar til å bryte nd svulstene. Foto: Thinkstock.com Vis mer

To tredjedeler av svulstene ble borte

Forskere ved Universitetet i Strathclyde og Glasgow undersøkte effekten av dette på kreftceller i labaratoriet og kunne se at to tredjedeler av svulstene krympet eller forsvant helt.

– Dette er svært lovende resultater, som vi håper kan bidra til nye og effektive behandlinger for kreft, forteller lederen av studien, Dr Christine Dufes.


De forteller imidlertid at stoffet ikke vil ha den samme effekten fra drikken, ettersom konsentrasjonen til ekstrakten er for svakt når det er i drikken.

En annen fordel ved stoffet, som forøvrig er kalt epigallokatekingallat (EGCG), er at det ikke har noen som helst bivirkninger på celler eller vev ellers i kroppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Visste du dette om appelsiner?

40 prosent av svulstene ble helt borte

Testene ble utført på to forskjellige typer av hudkreft; plateepitelkarsinom, som er en type kreft som utvikler seg på utsiden av huden, og malignt melanom (føflekkreft), som ofte rammer personer med mye føflekker.

Resultatene fra begge studiene viste at 40 prosent av svulstene ble fullstendig borte. I tillegg så forskerne at 20 prosent av svulstene ved tilfeller av plateepitelkarsinom, og 30 prosent av svulstene ved tilfeller av malignt melanom krympet.

Ytterligere 10 prosent av svulstene ved plateepitelkarsinom ble stabilisert, og stoppet å vokse.

– Når vi brukte vår metode reduserte ekstrakten fra den grønne teen størrelsen på svulstene hver dag, i noen tilfeller ble de fullstendig borte, forteller Dufes.

– Dette kan åpne mange dører til behandlinger til sykdommen som fortsatt er en av de største dødsårsakene i mange land, sier han.

LES OGSÅ: Kiwien som er enda sunnere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer