Rå Kakao

Enda sunnere enn mørk sjokolade

Sjekk hvordan du kan bruke rå kakao i maten.

RÅ KAKAO: Det skal visst være enda sunnere enn mørk sjokolade. Men hva er det egentlig? Den størse forskjellen ligger i en mer skånsom behandling, som gir enda mer antioksidanter. I tillegg kommer det i flere varianter - her, kakaonibs. Foto: boyrcr420 - Fotolia
RÅ KAKAO: Det skal visst være enda sunnere enn mørk sjokolade. Men hva er det egentlig? Den størse forskjellen ligger i en mer skånsom behandling, som gir enda mer antioksidanter. I tillegg kommer det i flere varianter - her, kakaonibs. Foto: boyrcr420 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvem elsker vel ikke sjokolade?

Det er derfor til store glede at forskere har funnet at mørk sjokolade kan bidra til å senke risikoen for diabetes 2 og senke blodtrykket.

Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak.

I det siste har det dukket opp mange nye og enda sunnere varianter av sjokolade, og en av dem er rå kakao. Men hva er det egentlig?

LES OGSÅ: Lag din egen knallsunne sjokolade

Blir ikke brent slik som vanlig sjokolade

Det første du bør vite er at rå kakao kommer i mange ulike varianter.

Du kan finne varianter av kakaopulver, kakaomasse, kakaosmør, hele kakaobønner med skall, noen kalt kakao-nibs - som er kakaobønner uten skall delt opp i biter, eller som plater av rå sjokolade i seg selv.

Og det som skiller disse fra melkesjokolade og mørk sjokolade, er ifølge ernæringsfysiolog ved Son Helse, Lisbeth Finne, hvordan kakaobønnene blir behandlet.

- Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir kakaobønnene soltørket, fermentert og brent. Temperaturene ligger opp mot 100-150 grader. Rå sjokolade blir ikke brent, men kun soltørket og fermentert, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer