Energi

Energikick helt uten kaffe

Dette gir deg superrask energi – og inneholder ikke koffein.

OVERSKUDD: Nok søvn og et balansert og næringsrikt kosthold er viktige faktorer for å ha overskudd i hverdagen. Her er matvarene du burde spise for å få ekstra energi. Foto: vladteodor - Fotolia
OVERSKUDD: Nok søvn og et balansert og næringsrikt kosthold er viktige faktorer for å ha overskudd i hverdagen. Her er matvarene du burde spise for å få ekstra energi. Foto: vladteodor - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du deg slapp og sliten, og har knapt energi til å gjøre noe som helst etter en arbeidsdag?

Vi kan trygt anta at de fleste av oss har vært der.

Selv om en kopp kaffe kanskje føles som den oppkvikkeren du trenger, er det ikke dermed sagt at det vil gjøre noe forskjell i det lange løp.

For det er mest sannsynlig ikke mangelen på kaffe som har gjort deg slapp.

Lite overskudd kan ofte komme av dårlige matvaner, men også stress, søvnmangel og slanking kan være årsakene til at du ikke kommer deg ut av sofaen.

Hvorfor har du lite overskudd?

– For å ha mest mulig energi og overskudd handler det først og fremst om god søvnkvalitet, et balansert kosthold, bruke kroppen aktivt, og gode strategier for stressmestring og vektkontroll. Det handler mest av alt om struktur og gode vaner. Ingen enkeltmatvarer eller kosttilskudd kan trumfe dette, sier ernæringsfysiolog og helserådgiver Egil A. Bjørgen fra egilbjørgen.no, til KK.no.

Hvis manglende overskudd er et stadig tilbakevendende problem kan det altså være lurt å finne ut hvorfor. Kanskje er det ikke matvanene dine som er problemet, men at du får for lite søvn, eller kanskje er du ikke flink til å være fysisk aktiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer