Hår

Enkle festfrisyrer alle får til

Passer både for deg som har kort, langt eller mellomlangt hår.«»

LEKKERT: Enten du har mellomlangt hår eller bare jukser deg til det, er det flott å pynte opp med litt strass nå i julebordsesongen. Foto: All Over Press Norway
LEKKERT: Enten du har mellomlangt hår eller bare jukser deg til det, er det flott å pynte opp med litt strass nå i julebordsesongen. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det kan være vanskelig nok å finne den perfekte julebordkjolen. Og hvilke sko skal du ha til? Det er kanskje ikke aktuelt med pumps på speilblankt fortau, så det er nok best å putte festskoene i veska («Men hvilken veske?») og heller bruke noen gode støvler på vei til festen.

Julebord og fester krever planlegging, og for mange er det ekstra vanskelig å vite hva man skal gjøre med håret.

Det er ikke til å stikke under en stol at mange av oss sliter med å variere hvordan vi styler håret. Enten du er en person som lar det henge rett ned eller alltid går for hestehale, er det fort gjort å havne i «frisyresumpa».

Heldigvis finnes det enkle, men glamorøse grep både for deg med kort hår, for deg med mellomlengder og for deg med lange lokker.

VAKKERT: Disse flotte bølgene fikser du fint med bare en føner. Har du ikke en føner, kan du selvsagt også bruke en krølltang for å få samme looken. Foto: Astrid Waller
VAKKERT: Disse flotte bølgene fikser du fint med bare en føner. Har du ikke en føner, kan du selvsagt også bruke en krølltang for å få samme looken. Foto: Astrid Waller Vis mer

Store krøller

– Store krøller i håret ser alltid glamorøst ut og er derfor en perfekt frisyre for julebordet. Her kan du også selv bestemme hvor pynten i håret skal være, sier André Auster, kreativ leder hos Auster Academy.

Du kan enkelt få krøller ved hjelp av en krølltenger, varmruller, rettetenger eller syler. Ved å bruke riktig teknikk kan du skape flere forskjellige stiler på håret, forklarer han.

Husk å alltid bruke varmebeskyttende produkter før du bruker rettetang eller krølltang, det er også viktig å preppe håret med volumprodukter for å få et ekstra holdbart resultat.


LES OGSÅ: Få krøllene til å vare

CHIGNON: En klassisk chignon kan mykes opp med å lage bølger i håret først. For en ekstra feststemt look kan du pynte den opp med en lekker spenne eller hårbøyle. Foto: All Over Press
CHIGNON: En klassisk chignon kan mykes opp med å lage bølger i håret først. For en ekstra feststemt look kan du pynte den opp med en lekker spenne eller hårbøyle. Foto: All Over Press Vis mer

Chignon

– En asymmetrisk chignon kan også fungere bra og er en mer trendy variant om du ønsker å sette opp håret ditt, sier Auster.

– Chignonen kan varieres slik at den passer for alle anledninger, enten det er et julebord eller en fest.

Stilen passer også alle hårtyper og er enkel å få til.

– For å få til denne looken selv trenger du kun hårspenner, hårstrikk, hårspray og eventuelt en krølltang om du vil ha bølger/krøller i håret i tillegg.


HÅRPYNT: Kortere hår kan gjøres festklart i en fei med riktig hårpynt. Fest blomsten lenger fram og la den henge litt over panna for en mer dramatisk og glamorøs vri. Foto: All Over Press Norway
HÅRPYNT: Kortere hår kan gjøres festklart i en fei med riktig hårpynt. Fest blomsten lenger fram og la den henge litt over panna for en mer dramatisk og glamorøs vri. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Lekkert med kort hår

For deg med en kortere klipp, er det faktisk mulig å bruke lignende teknikker for å få en festfin frisyre.

– En enkel teknikk på kortere hår, er å lage fingerkrøller ved å forme håret rundt en finger og så feste den med en hårnål. Fortsett med denne teknikken der håret er langt nok, og avslutt enten ved å la det lufttørke eller med føner, sier Auster.

Det er viktig å bruke produkter som gir volum og hold.

– For en mer elegant look, kan det være veldig kult å gre håret glatt bakover om du har korte lengder. Bruk da klassiske produkter som en gelé eller glaze, sier Auster.


Gå for høyde på korte lengder

Adam Schjølberg er frisør hos Wicked House og har flere gode tips til deg med kort hår:

– På de kortere frisyrene handler mye om renhet og høyde til julen. Her er tupperingskammen og krølltenger til god hjelp, sier han.

– Hold gjerne sidene flatere og blankere.

Ønsker du en mer romantisk og vill look, kan du for eksempel rulle opp håret.

Bohemstilen

Schjølberg sier videre at bohemlooken er veldig flatterende på deg med mellomlangt hår.

– Hold volumet flatere på toppen og ha store bevegelser i lengdene. Blankhet er også utrolig viktig her for å gi det hele en festlook, sier han.

Prøv å sette håret løst opp med et lavt festepunkt i nakken og la fronten være løsere, foreslår Schjølberg.

LES OGSÅ: Neida, hun har ikke klippet håret

Høye topper

En annen populær frisyre som funker like godt til hverdag som til fest, er den høye hårtoppen. Den kan gjerne være rufsete og stor, slik vi ofte ser på Jennifer Lopez.

For å få en fyldigere hårtopp, er det vel verdt å investere i en krepong. Eller, en stor investering er det ikke – de koster rundt femtilappen. Om du heller vil bruke ting du har, kan du kanskje ofre et par sokker. De gjør nemlig omtrent samme nytten hvis du lærer deg sokketrikset.

En krepong er en slags hårpølse, ofte av netting, og er det perfekte produktet til å jukse hårtoppen større. Det er både raskt og enkelt å få til.

Om du vil piffe opp hårtoppen litt ekstra, kan du prøve deg på en opp/ned-versjon av fransk flette i nakken.

LES OGSÅ: Slik kopierer du catwalkens rufsete svinekam

Se flere lekre festfrisyrer her:Glamorøse bølger

Enten du lar deg inspirere av stjerner fra fordums tid, som Rita Hayworth, eller moderne skjønnheter som Dita von Teese, er en ting sikkert: De klassiske Hollywood-bølgene går aldri av moten!

Oppskriften på perfekte festbølger er enklere enn du skulle tro (du finner dem ved å følge lenken), og kjendisene elsker dem! Se bare her:

Også de kongelige ser ut til å like de myke retrobølgene med dyp sideskill.

(Saken fortsetter under bildet.)


Sveriges kongelige skjønnheter, prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria, har begge vist seg med varianter av frisyren. De har som kjent god kontroll på trender, så det er kanskje ikke så overraskende at de har falt for en av årets største hårtrender.

KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press
KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer