Mens

Er dere en perfekt match?

Hvilket nummer du er i søskenrekka kan faktisk ha noe å si.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvordan fungerer du og kjæresten sammen? Føler du at dere er sjelevenner – eller kommer dere fra to forskjellige planeter?Hvor godt du og partneren din passer sammen kan ha vært bestemt allerede før dere kunne snakke, ifølge en artikkel på nettstedet DivineCaroline. Enkelte tror nemlig at hvilket nummer du er i søskenflokken, eller om du har søsken i det hele tatt, kan avgjøre om forholdet ender ved alteret - eller i søppelbøtta.
 • Ligg unna disse mennene
 • Enebarnet

  Personer som har vokst opp uten søsken hadde foreldrenes oppmerksomhet helt for seg selv. Dette har ført til at enebarn kan være mer selvsentrerte og gjerne perfeksjonister. Menn setter seg ofte høye yrkesmessige mål og standarder. Kvinner er ofte flinkere til å lytte til andres råd før de handler. De modnes raskere, men synes det er vanskelig å dele oppmerksomhet, eiendeler og lignende med andre.Enebarn vil som regel passe best sammen med en partner som er vant til å ta seg av andres ønsker. For eksempel personer født sist i søskenflokken. «Minsten» er vant til å bli sjefet rundt og drive service for sine storesøstre- og brødre. Gjennom hele oppveksten har han eller hun måttet sette søsknenes ønsker foran sine egne, noe som passer enebarnet utmerket.
 • Ta testen: Sjekk om han er drømmemannen
 • Den yngste

  Den yngste i familien er som regel sosial av natur og liker seg best sammen med andre. De er kreative, energiske og omsorgsfulle, men kan også være rebelske med et kraftig konkurranseinstinkt som følge av at de hele tiden har måttet finne seg i å bli sammenlignet med sine eldre søsken. Attpåklatter kan ha en tendens til å være bortskjemte og modnes noe senere enn andre.Yngstebarnet ønsker mye oppmerksomhet og empati fra partneren sin. Slik passer de gjerne best sammen med personer som befinner seg i midten av søskenflokken, som blant annet er kjent for sin tålmodighet. Enebarn kan også være en bra match. Minstemann er gjerne vant til å være «babyen» i familien, og trenger gjerne et lite dytt for å få ting gjort. Å pare seg opp med et selvstendig enebarn kan derfor være en gunstig sammenslåing.
 • Unngå forholdsfella
 • «Den førstefødte»

  Disse vokser ofte opp til å bli ambisiøse voksne med gode lederegenskaper. De foretrekker å ha ting under kontroll. Fordi de har vokst opp med et ansvar som rollemodell for sine yngre søsken, er de som regel modne, nøkterne og sjenerøse. De stiller ofte høye krav til seg selv, for å leve opp til forventningene til foreldre, lillebrødre og -søstre.Logisk skulle man tro at førstefødte passer best sammen med en som er født sist i søskenflokken: Den yngste kan hjelpe den eldste med å slå seg litt løs, mens den eldste kan lære den yngste til å stagge impulsene sine.Enkelte kan imidlertid oppleve at førstefødte bruker sine romantiske forhold til å rømme fra byrden og ansvaret som tynger dem ellers.
 • Ta testen: Hva slags type mann er han?
 • I midten

  Verken eldst eller yngst. Personer født i midten ønsker å gjøre alle til lags. De er vant til å være fredsmeglere og er flinke til å se ting fra begge sider. De er rasjonelle, rolige og jobber for å unngå konflikter og problemer så godt som mulig.Men siden de har vært nødt til å konkurrere med eldre og yngre søsken for å få oppmerksomhet, har de gjerne også et sterkt konkurranseinstinkt og kan te seg rebelsk til tider for å skille seg ut.
 • Hvor bra er forholdet ditt?
 • Personer som befinner seg midt i søskenflokken er «universalpartnere» – og passer godt sammen med både den eldste, den yngste og enebarnet. De er tålmodige og klarer å utstå en krevende og forlangende oppførsel.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer