Parforhold

Er det for vanskelig å gjøre det slutt?

- Mange velger å bli i forholdet rett og slett fordi det er den enkleste løsningen.

ULYKKELIG I FORHOLDET: Mange velger å bli i parforhold kun fordi de er redde for at økonomien deres ikke skal holde og at de felles vennene skal forsvinne. Foto: alphaspirit - Fotolia
ULYKKELIG I FORHOLDET: Mange velger å bli i parforhold kun fordi de er redde for at økonomien deres ikke skal holde og at de felles vennene skal forsvinne. Foto: alphaspirit - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å skulle bli alene etter å ha hatt samme partner i mange år kan være fryktelig tøft, da dere kanskje har kjøpt hus sammen, delt økonomi, fått barn og skapt et felles nettverk av venner.

Siden fallhøyden er såpass stor, velger mange å bli værende ulykkelige fremfor å bryte ut av forholdet.

Men er egentlig dette særlig lurt?

LES OGSÅ: Er det på tide å ende forholdet?

Vanskelig å bryte ut av forholdet

Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving og daglig leder ved Sex og Samfunn i Oslo, forteller til KK.no at mange velger å bli værende i forholdet nettopp på grunn av faktorer som for eksempel barn, økonomi og venner.

- Jeg tror absolutt det er folk der ute som velger å bli i et parforhold på bakgrunn av et eller annet som de ikke ønsker å splitte opp i, som for eksempel at de har barn sammen. Det er jo mange foreldre som holder sammen hele livet nettopp på grunn av barna.

- Mange blir nok værende i forholdet fordi det har en eller annen form for gevinst. Det kan for eksempel være at man ikke trenger å dele barna – det er jo veldig vanlig at et samlivsbrudd fører til at man har dem halvparten av tiden vær, og dette kan for mange være svært skremmende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer