Ekteskap

Er det ok å si «nei» til frieriet?

Er du ikke klar for ekteskap, men ønsker å beholde forholdet? Få ekspertenes råd!

IKKE KLAR: Om du ikke føler deg klar for å gifte deg bør du ifølge ekspertene si nei til frieriet og forklare partneren din hvorfor.  Foto: Minerva Studio - Fotolia
IKKE KLAR: Om du ikke føler deg klar for å gifte deg bør du ifølge ekspertene si nei til frieriet og forklare partneren din hvorfor. Foto: Minerva Studio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen er det den største selvfølge å gifte seg etter noen år sammen, mens for andre er tanken på å skulle binde seg til én og samme person resten av livet svært skremmende.

Har du på følelsen at partneren din snart vil gå ned på kne og stille deg det store spørsmålet, men føler deg ikke helt klar?

Da bør du faktisk ikke si ja kun for å være grei, for dette er et valg du må leve med resten av livet.

LES OGSÅ: Nå sier vi nei til samboerskap

Ønsker ikke det samme

Mariann Marthinussen, som er coach, samtaleterapeut og innehaver av nettsiden Levdittliv.no, forteller til KK.no at det er vanlig at den ene i forholdet ønsker forpliktelsen og tryggheten et giftemål gir, mens den andre kanskje føler noe slikt ikke er nødvendig.

- Mange ønsker å binde seg fordi det skaper forutsigbarhet, forpliktelse og trygghet, for da er det kun deg og meg, og ingen andre. Noen kan lenge ha drømt om å gifte seg og har romantiske ideer de ønsker å få satt ut i livet, mens andre har rett og slett ikke det behovet.

- Noen kan føle like sterk kjærlighet og forpliktelse uten et giftemål, mens andre føler ritualet og papiret er viktig. For noen kan også et giftemål føles veldig endelig og begrensende, og kan derfor ha et ønske om å vente til det føles riktig, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer