Måltid

Er det ok å spise ett stort måltid per dag?

Få svaret her.

Det er ikke bra å dytte i seg masse fett på én gang, selv om du bare spiser ett måltid om dagen.
Det er ikke bra å dytte i seg masse fett på én gang, selv om du bare spiser ett måltid om dagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi hører hele tiden at det er viktig å spise lite og ofte, men slett ikke alle klarer - eller har lyst til akkurat det.Spis sunt på budsjettSå er det ikke da greit å bare spise ett stort måltid om dagen, så lenge en selv føler seg i ok form?

Ett måltid holder ikke

Det er faktisk ikke greit, sier kostholdsspesialist Patty Kirk. Hun er tidligere ernæringsredaktør av helsenettstedet Prevention, og har også skrevet boka «Win the Cholesterol War». Hun jobber for øvrig ved helseklinikken The Cooper Clinic i Dallas.Ett megamåltid om dagen holder altså ikke, ifølge Kirk. Kroppen din trenger drivstofftilførsel flere ganger gjennom hele dagen.Dette bør være i handlekurven din

Farlig for hjertet

Spiser du kun én gang vil du være sløv store deler av tiden. Og når måltidet blir svært stort

Hvor mange måltider spiser du hver dag?

er risikoen også sterkt til stede for at du får i deg en stor mengde fett i én sleng.Måltider under 400 kcalDet er slett ikke bra, i hvert fall ikke hvis du sitter - noe du sannsynligvis gjør når du spiser. Får du i deg 50 gram fett vil arteriene dine miste fleksibilitet i de neste fire timene. Et så stort tidsrom regnes som et faremomet med hensyn til hjerteatakk, ifølge Kirk.Fem om dagen på 1-2-3Hun anbefaler å gjøre det til en vane å spise minst tre måltider daglig. Du kan også spise enda oftere så lenge matmengden er den samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer