Cellulitter

Er det over og ut for appelsinhud?

Den ultimate cellullittkur er muligens blitt en realitet. Men alt til sin pris....

FARVEL TIL CELLULITTENE?. Er du keen på å bli kvitt bulkene på rumpe og lår må du ut med over 20.000 kroner.  Foto: Thinkstock
FARVEL TIL CELLULITTENE?. Er du keen på å bli kvitt bulkene på rumpe og lår må du ut med over 20.000 kroner. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På generelt basis sier at over åtte av ti kvinner er kjent med problemet: Appelsinhud (også kjent som cellulitter).

Og selv om det er uendelig mange produkter på markedet som «lover» bot og bedring, er det neppe helt galt å si at det er få (eller ingen?!) som lever opp til det de lover.

Og de fleste hudeksperter konstaterer at det eneste som hjelper mot de irriterende ruglene, er å bruke muskulaturen og redusere fettinntaket (i noen tilfeller er det også genetisk betinget).

I det siste har imidlertid en helt ny behandlingsform sett dagens lys, og menneskene bak den hevder selvsagt at det er «den ultimate behandlingen», skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om cellulitter

Hud som berg-o-dal-bane

Overlege dr. Marcus Eriksson ved Privatklinikken AS forklarer at cellulitter er bølger i huden og underhuden, som minner om en slags berg- og-dal-bane.

- «Berget» er ekstra fett under huden. «Dalen» er et område med mindre fett, samt stedet hvor stramme fibre trekker huden inn mot underliggende muskel, sier han til KK.no.

Vanlige områder der cellulitter oppstår er på rumpe og lår. Men alt dette vet vi jo….

Mer om nyheten: Den patenterte laserbehandlingen har en laserstråle som går 90 grader til side helt i toppen av laserfiberen. Legen retter laserstrålen 90 grader ned mot toppen av «berget» av fett, som da smelter vekk. Legen retter deretter laserstrålen 90 grader til side og bruker laseren som en kniv som kutter av de stramme fibrene i «dalen». Huden løfter seg da opp og vekk fra «dalen» og hudoverflaten blir permanent jevn, forklarer Eriksson.

- Dette er den første og eneste metoden som permanent kan behandle årsakene til cellulitter. Den egner seg best for dem som har tydelige cellulitter og god hudkvalitet, forteller Eriksson, som legger til at erfaringene på klinikken hans er gode.

LES OGSÅ: Kremer er bare tull!

Godkjent behandling

Mange tenker kanskje at dette er en behandling som er for god til å være sann, men dette er faktisk den første lovlige laserbehandlingen mot cellulitter som er godkjent av Food and Drug Administration (FDA).

FDA er etatet som er ansvarlig for regulering og overvåkning av mat (for mennesker og dyr), legemidler, kosttilskudd, kosmetikk, medisinsk utstyr og blodprodukter i USA.

En studie, som er gjort på kvinner med en snittalder på 47 år, viser oppsiktsvekkende resultater etter bruk av laserbehandlingen, og resultatene er godkjent av FDA.

LES OGSÅ: 3 triks mot cellulitter

Én behandling holder

Studieresultatene viser at etter bare en behandling vil cellulittene forsvinne i minst ett år.

Behandlingen tar 1-2 timer og består av en lokalbedøvelse og deretter laserbehandling av den patenterte laserfiberen Cellulaze. Huden vil som følge av behandlingen også bli tykkere og mer elastisk.

Men alt til sin pris: I Storbritannia koster en behandling nærmere kr. 20.000,-. I Norge foretas det en individuell vurdering, men prisen er fra kr. 25.000,-

LES OGSÅ: Den beste behandlingen mot rumpe og lår

Kan du bli kvitt dem naturlig?

Som KK.no tidligere har skrevet, så er det vanskelig å bli kvitt cellulittene permanent. En trøst er at de aller fleste kvinner har dem, at de ikke er helsefarlige, og at menn ikke bryr seg.

Hvis du likevel ønsker å redusere appelsinhuden - på naturlig vis, er det beste du kan gjøre å spise sunt, drikke mye vann, og trene. Hvis du fokuserer på styrkeøvelser for lår og rumpe vil dette kunne gjøre områdene mer spretne, og appelsinhuden blir mindre synlig.

Les mer om cellulitter: Professor i idrettsforskning ved University of New Mexico, Dr. Len Kravitz, har i årevis jobbet med idrett og trening. På sin nettside har han skrevet en lang og utfyllende artikkel om cellulitter, som svarer på de fleste spørsmål om temaet.

Les hele artikkelen her.

LES OGSÅ: Du kan ikke skrubbe bort cellulittene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer