Svette

Er det skadelig å svette mye?

Dersom du svetter mye under trening bør du være obs på dette.

SVETTE: Dersom du svetter mye under trening må du passe på at du får i deg nok væske.  Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia
SVETTE: Dersom du svetter mye under trening må du passe på at du får i deg nok væske. Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som svetter deg så klissvåt når du trener at det ser ut som om du akkurat har kommet ut av dusjen? Da er du ikke alene, for noen svetter rett og slett mer enn andre.

Det å svette mye er i de fleste tilfeller ikke farlig, men du bør ta noen forholdsregler når svetten renner som verst.

LES OGSÅ: Bruk eddik i vasken for å bli kvitt svettelukt

Kjenn ditt eget væskebehov

Heidi Holmlund, som er klinisk ernæringsfysiolog, forteller til KK.no at når det kommer til svette, svetterate og væskebalanse så er dette helt individuelt, og derfor må du selv kjenne ditt eget væskebehov.

– Hvor mye man svetter når man for eksempel trener avhenger av blant annet kjønn, størrelse, hydreringsstatus, intensitet og varighet av økta, samt vær og klimaforhold. Av erfaring vet vi at det er noen som er stortapere av svette. Disse taper både mye væske og salter, og må derfor lære å kjenne sitt eget væskebehov når de trener, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer