Billigere Medisin

Er det trygt å velge billigere resept-medisiner?

Mange får spørsmål om de vil bytte til rimeligere merker på apoteket.

ER BILLIG LIKE BRA? Svaret er ja. På apoteket kan du bli tilbudt en rimeligere medisin, som faktisk kan spare deg og samfunnet for penger.  Foto: PHILETDOM - Fotolia
ER BILLIG LIKE BRA? Svaret er ja. På apoteket kan du bli tilbudt en rimeligere medisin, som faktisk kan spare deg og samfunnet for penger. Foto: PHILETDOM - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: «Vil du ha et annet merke av medisinen - den inneholder det samme, men er billigere?»

Har du fått dette spørsmålet på apoteket noen gang? Kanskje da du skulle hente ut en antibiotikakur, eller en annen medisin på blå resept?

Da har du sikkert også lurt på om det faktisk er helt trygt å velge det rimeligere alternativet - noe som er fristende med en slumpen lommebok.

LES OGSÅ: Alvorlige sykdommer du kan arve

Originalprodusenten har patent i kun 10 år

Vel, svaret er at det er trygt å velge det rimeligere alternativet - selv om pakningen, prisen og tablettene kan se annerledes ut.

Men hvorfor, lurer du kanskje på?

- Legemiddelprising er sammensatt, sier John Olaf Næsheim, bedriftslege i Stamina og tidligere fastlege. Han forklarer at det er kostbart å utvikle et legemiddel, og at de skal gjennom flere faser med studier og godkjenning før det eventuelt kan sendes på markedet.

- For å sikre inntjening av disse kostnadene får legemiddelselskapet 10 års patent på produktene, forteller legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer