REDD FOR Å TA INITIATIV? Det er et ganske vanlig fenomen blant kvinner, og skyldes ofte at vi er redd for å bli avvist. Se hvordan du kan bli flinkere til å ta inititativ lenger ned i saken.  Foto: pio3 - Fotolia
REDD FOR Å TA INITIATIV? Det er et ganske vanlig fenomen blant kvinner, og skyldes ofte at vi er redd for å bli avvist. Se hvordan du kan bli flinkere til å ta inititativ lenger ned i saken. Foto: pio3 - FotoliaVis mer

Ta Initiativ Til Sex

Er du dårlig til å ta initiativ?

- Kom deg ut av komfortsonen og utforsk nytt terreng, sier eksperten.

KK.NO: Synes du det er vanskelig å ta initiaiv til sex?

Det er du i så fall ikke alene om. Faktisk er det ifølge ekspertene en av de vanligste sextabbene - og det er kvinnene som er overrepresentert.

Kvinner og menn har forskjellig syn på sex - noe som for mange ofte også er en årsak til at det stopper opp.

Og mens enkelte menn glemmer forspill, er det mange kvinner som ikke tør å ta initiativ.

Men hva er egentlig årsaken?

LES OGSÅ: Sextipsene vi ikke får nok av

- Redd for å bli avvist

- For noen kan det føles for frempå å initiere til sex og de er redd for å bli avvist, forteller Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog ved Gestaltsenteret i Oslo.

Enkelte kan også være redd for å bli oppfattet som sexfiksert.

ER DU DIREKTE NOK? Ofte er det ikke sikkert menn oppfatter hint like godt som oss, og det er derfor ikke sikkert at du blir avvist i det hele tatt, men at at han kanskje ikke ser hva du vil oppnå.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
ER DU DIREKTE NOK? Ofte er det ikke sikkert menn oppfatter hint like godt som oss, og det er derfor ikke sikkert at du blir avvist i det hele tatt, men at at han kanskje ikke ser hva du vil oppnå. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

- Det er ofte kvinner som er redd for å virke for frempå når det gjelder sex. Kjønnsrollemønsteret som sier at menn er initiativtakeren og kvinnen er mottakeren er seiglivet, forteller Schmidt.

- For noen er det også den gamle ideen om at det er mannen som skal ta initiativ som sitter fast. De kjenner seg kanskje sjenerte og vet ikke helt hvordan de skal gå frem.

Menn vil imidlertid at kvinner skal bli flinkere til å ta initiativ - også på datingfronten.

I en brukerundersøkelse gjort av det danske datingnettstedet «Partner Med Niveau», også kjent som Elite Singles i Norge, viste det seg at menn synes skandinaviske kvinner er altfor sløve når det kommer til dating og bør ta mer initiativ.

LES OGSÅ: 50 feil kvinner gjør i senga

Ofte lurt å være direkte

Så, hvordan bli flinkere til å ta initiativ når det kommer til sex?

- Hvis du syns det er ubehagelig å ta initiativ til sex, så handler det om å være villig til å strekke seg. Gå ut av komfortsonen og utforsk nytt terreng. Ta et lite skritt av gangen så blir det ikke så overvelmende, forteller sexologen.

Og dersom du ikke skulle få resultatene du hadde håpet på med en gang, skal du ikke la det går for hardt inn på deg.

Det kan faktisk bare være at han ikke helt har oppfattet hva du ønsker å oppnå.

- Det er ikke sikkert han forstår hint, selv om vi kvinner ofte bruker hint som kommunikasjonsform. Menn er mer direkte og misforstår ofte diffuse hint. Så vil du møte ham på hans hjemmebane - vær direkte med ham, sier Schmidt.

Nå tenker du kanskje at det er enda vanskeligere å ta initiativ - snarere tvert i mot!

- Menn og kvinner har ulike tenningsmønster. Vi pleier å si at menn er mer direkte og forutsigbare i tenningsmønsteret sitt. Det som tente han på mandag vil høyst sannsynlig tenne han på tirsdag og onsdag også. Det betyr at en kvinne ofte har det litt lettere når hun vil vise initiativ.

LES OGSÅ: Dette får oss til sengs

3 triks du kan prøve for å tenne ham

Er du fortsatt litt usikker på hvordan du skal gå frem?

Selv om alle har en ulik oppfattelse av hva som er tennende, er det ifølge Schmidt noen generelle triks som vil fungere på de fleste. Blant annet:

KYSS MER:  Ifølge eksperten er lidenskapelige kyss alltid en god start når du skal initiere til sex.  Foto: Imagery Majestic - Fotolia
KYSS MER: Ifølge eksperten er lidenskapelige kyss alltid en god start når du skal initiere til sex. Foto: Imagery Majestic - Fotolia Vis mer

  • Se ham dypt inn i øynene og si at du har lyst på eller tenner på ham.
  • Gi ham lidenskapelige kyss
  • Ta på kroppen hans på måter som viser at du har lyst. Dette kan også være intime områder.

- Velg noen som faller innenfor det du føler deg komfortabelt med. Det meste kan gjøres hvis du har et flørtende glimt i øyet, sier sexologen.

Hun forteller videre at det gjelder å prøve deg frem med ulike ting. Du merker fort hva du får best respons på. For noen er det nok at du bruker blikk og flørter litt. Andre trenger mer konkrete hint for å forstå at du initierer til intimitet.

- Intime kyss er ofte en god start, sier hun.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: