Laks

Er du en av dem som kun spiser fersk laks?

Da bør du få med deg dette.

SUNT: Laks er en av de beste kildene til omega-3, men har det noe å si hva slags laks du velger?  Foto: VG/EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
SUNT: Laks er en av de beste kildene til omega-3, men har det noe å si hva slags laks du velger? Foto: VG/EIVIND GRIFFITH BRÆNDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Fisk er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Og vi bør gjerne spise fisk minst to ganger i uken.

Laks er kanskje en av de mest populære fiskesortene blant nordmenn, og det er slett ingen dårlig ting. Denne fete fisketypen er nemlig en av de beste kildene til omega-3. 

Men har det egentlig noe å si om du velger frossen eller fersk laks? Om du går for den dyreste eller om du velger First Price?

Ifølge forskningsdirektør ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Livar Frøyland, har det ernæringsmessig lite å si hva du velger.

– Tilnærmet all laks vi finner i butikkene er nok oppdrettslaks. Og selv om det finnes mange oppdrettere her til lands, kjøper de fôret fra samme sted. Det er nemlig fôret laksen spiser som er viktigst for laksens kvalitet og innhold av næringsstoffer som omega-3, sier han til KK.no.

– Det kan riktignok være noen variasjoner, men dette er snakk om små nyanseforskjeller. Et vanlig middagsmåltid med laks vil langt på vei kunne dekke en ukes behov for omega-3, uavhengig av hva slags laks du velger, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer