Dietter

Er du en cyberkonder?

Sjekker du helsa på nettet? Du er ikke alene.

Er du en cyberkonder?
Publisert
Sist oppdatert
Cyberkondere søker informasjon om sykdommer, symptomer og smerter på internett. Er du en av dem, er du en blant mange, og dere blir stadig flere. Ifølge Forbruker.no har antall amerikanere som søker etter helserelatert informasjon på internett har steget med 37 prosent de siste to årene. Markedsanalyseinstituttet Harris Interactive har gjort en undersøkelse som viser at et stort flertall av voksne internettsurfere bruker nettet til å finne helseinformasjon.Cyberkondere utgjør 84 prosent av de voksne internettbrukerne i USA, opp fra fjorårets 80 prosent og 72 prosent i 2005. Det utgjør 160 millioner amerikanere. En gjennomsnittlig cyberkonder søker etter helseinformasjon på nett seks ganger i måneden og de fleste finner det de leter etter, skriver Forbruker.no. Imidlertid stoler færre enn før på informasjonen de får.Likevel er det 60 prosent som diskuterer informasjonen de finner på internett med legen sin.Vi nordmenn bruker også internett hyppig i helsespørsmål. En undersøkelse publisert i Tidsskrift for Den norske Lægeforening i november i fjor viste at nærmere 60 prosent brukte internett i helsesammenheng i 2005. Norske helsenettsteder er populære, ifølge Forbruker.no. Mozon.no hadde i forrige uke 77.000 unike brukere, Lommelegen.no 55.000 brukere og Doktoronline.no 19.000, ifølge tall fra TNS Gallup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer