Alt dette er også bedre kjent som treningsskryt eller skryt av egne idrettslige prestasjoner. Og om du ikke synder selv, har du helt sikkert en venn eller to, eller tre eller fire som gjør det på Facebook.
Men hva er greia egentlig? Vi leser sjelden skrytemeldinger om andre ting som: «I dag har jeg luka hele hagen», «donerte akkurat 500 kroner til Redd Barna», «fikk skikkelig masse jobbskryt i dag». Det er stort sett treningsskryt det går i.
Irriterende synes mange, men skal vi tro ekspertene kan det komme noe godt ut av det også.
Nederst i artikkelen kan du lese hva du skal gjøre hvis du blir irritert over skrytingen til Facebook-vennene dine.
LES OGSÅ: Facebook kan gjøre deg tjukk
Skryter du på Facebook?
Har du noen gang skrytt av idrettslige prestasjoner på Facebook?

Ikke vær for positiv
I en uhøytidelige undersøkelse «God Morgen Norge» tidligere har utført blant sine følgere på Facebook, faller det ikke i god jord å være for positiv. Mange av dem som svarte på undersøkelsen sier de ikke er interessert i å få loggført hver eneste treningsøkt til sine venner. Dette er noe man bør holde for seg selv, svarte deltakerne, ifølge TV2.no.Hvorfor skryter vi?
- De fleste som skryter opplever nok ikke at det er det de gjør. De vil bare dele en hyggelig opplevelse eller en side av livet sitt. Men det er jo ikke tilfeldig hva vi deler, forklarer spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste samlivsekspert Peder Kjøs.
LES OGSÅ: Dette røper Facebook om deg
Kjøs forklarer videre:
- Vi har kanskje ikke noen bevisst baktanke, men vi framstiller jo alltid oss selv på en eller annen måte, og vi er ikke blinde for virkningen framstillingen har på andre.
Andres oppfatning av deg selg
Kjøs sier vi hele tiden passer på hva slags oppfatning andre har av oss selv, hvem vi er, hvilken sosial posisjon vi har og så videre, og kaller dette for «sosial kapital».- For noen er denne sosial kapitalen det viktigste i livet. De passer hele tiden på hva slags inntrykk folk har og hvor de selv står. Dette er gjerne sosiale mennesker med mange sterke bånd til andre, sier Kjøs, og minner igjen om at de fleste gjør det nok uten å tenke så mye over det, og kanskje helt uten å forstå hvordan andre kan oppfatte det.
Eller bruker du Facebook til å pleie egoet ditt?
Blir du irritert?
Hva gjør man hvis man lar seg irritere av andres skryt?De som oppfatter statusmeldinger som nevnt over som skryt synes gjerne at personene som legger dem ut overdriver, og at de prøver å framstå som noe annet enn de er.
- Irritasjonen skyldes gjerne følelsen av at de bevisst overdriver og prøver å oppnå en sosial status det ikke er dekning for, sier Kjøs, og legger til at det mest irriterende er hvis det går utover ens egen kapital.
- Å vise seg irritert kan altså noen ganger innebære at man viser at det den andre gjør er truende for en selv, og at ens egen posisjon er truet – noe man selvfølgelig aldri vil innrømme.
Og det er her det faktisk kan komme noe godt ut av skrytingen. For før du lar deg irritere såpass mye over skrytingen til enkelte av kontaktene dine at du ser deg nødt til å fjerne dem fra vennelisten, bør du sjekke om de faktisk kan påvirke deg på en god måte.
LES OGSÅ: Facebook kan ødelegge forholdet
Du kan blir mer aktiv
Aldri så galt at det ikke er godt for noe.Å legge ut på Facebook hvor mye du trener eller hvor ofte du trener, kan føre til at du blir mer aktiv, sier forsker og ekspert på sosiale medier Cecilie Staude ved BI, til KK.no.
– Vi har fått et økende behov for å dele opplevelser og situasjoner fra livene våre, og å få tilbakemeldinger. Det at folk forteller om egen treningsinnsats eller deler treningstips, er et godt eksempel på det, sier Staude.
LES OGSÅ: Har du mistet treningsmotivasjonen?
2 typer mennesker som gjør dette
Staude mener det er to type mennesker som legger ut informasjon om treningsøktene sine på Facebook:1. De som bygger merkevare av seg selv.
2. De treningsglade som henter informasjon og deler tips.
Hun tror de fleste tilhører de siste kategorien.
- Det å dele treningserfaringer med venner i nettverk kan føre til egen og andres selvutvikling på treningsfronten, sier Staude.
Men om du ikke får noe godt ut av andres skryt, og bare lar deg irritere, har Kjøs denne oppfordringen:
- Det beste er å prøve å ikke bry seg om det, og i hvert fall ikke vise andre at du bryr deg.