Toalettbesøk

Er du en toalett-synder?

Hvordan er egentlig kvinners oppførsel på fellestoalettet?

Irriterer du deg over andre kvinners oppførsel på fellestoaletter? Foto: Colourbox
Irriterer du deg over andre kvinners oppførsel på fellestoaletter? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fint skal det være, men hvor smakfull er egentlig norske kvinners oppførsel i offentlige toalettrom?
 • Så mange kvinner tisser i dusjen
 • Her er 12 anmodninger som kan gjøre nødvendige ærend litt hyggeligere for oss alle.

  1. Heng rullen på plass

  Hvis du er av den typen som tar toalettrullen av holderen når du skal bruke den, vennligst heng den tilbake med papirenden ut. Det er ille nok å måtte utføre et c-moment for å unngå å komme nær den våte toalettringen når man tisser, om man ikke samtidig skal måtte krafse langs veggen for å få tak i papir også.
 • Går heller på do enn til sengs
 • 2. Gjør rent etter deg

  Og når vi først er der: Hvis du er blant dem som ikke setter deg helt ned når du tisser, men bruker muskulaturen til å holde deg i sittestilling over toalettet; vær oppmerksom på at dette lett kan føre til skvetting på ringen. Skjer det, så gjør rent etter deg.
 • De 13 verste plassene for helsa di
 • 3. Plukk opp etter deg

  Kommer du i skade for å miste papir på gulvet, så plukk det opp. Det er lite hyggelig å tråkke rundt i andres etterlatenskaper.

  4. Skyll ned

  Skyll ned etter deg. Oppfordringen burde være unødvendig, men virkeligheten tilsier dessverre noe annet.

  5. Gi beskjed

  Er det tomt for papir når du er ferdig, vær så grei å varsle neste kvinne som går inn i avlukket etter deg. Intet er kjedeligere enn å ha gjort det man kom for, og så oppdage at papir mangler. Og hører du en forlegen bønn om hjelp fra et av avlukkene, ikke lat som at du er døv, men spandér de sekundene det tar å levere noen tørk under døråpningen. Det kan være deg neste gang.
 • - Verre enn et offentlig toalett!
 • 6. Ikke mas

  Oppdager du at det er låst når du tar i døra til avlukket, la være å røske i dørhåndtaket flere ganger. Kvinnen innenfor skjønte nok alt første gang at flere venter på tur, og skynder seg sikkert det hun kan for å bli ferdig.

  7. Dropp telefonen

  Mobilbruk på fellestoaletter er uhørt. For det første er det sikkert ikke hyggelig for samtalepartneren din å høre hva du driver med, men andre på toalettet ønsker nok ikke at vedkommende skal høre hva de driver med heller. Toalettrom er også ofte små, og de færreste er interesserte i å tvangslytte til dine private samtaler.

  8. Dropp skravlingen

  Toaletter er ikke sosialrom. Unngå å ta med venninnen på do med mindre ambisjonen er å gjøre køen kortere. Hvis hensikten er å skravle; dropp det. Som regel venter andre på tur.

  9. Ikke stå i veien

  Unngå å okkupere området foran vasken for å speile deg. Ha heller et lommespeil tilgjengelig og fiks sminken i en krok av rommet hvis det er kø for å vaske hendene.

  10. Dropp parfymen

  Unngå bruk av hårspray og godlukt på fellestoalettet. Mange er allergiske, og i det hele tatt er det ubehagelig med tett parfymert luft i små rom.
 • Derfor er det bra å lukte som en mann
 • 11. Unngå hår i vasken

  Muligens har du en hårmanke verdt å drepe for, men vær grei å ikke børste håret over vasken. Det er ikke moro å rengjøre hendene sine blant døde hårstrå.
 • Dette er helsefarlig
 • 12. Unngå bakteriebytte

  Ikke spør fremmede kvinner om å få låne hårbørste. Eller maskara. Eller lipgloss. La i det hele tatt være å be om å få låne kosmetikk som må brukes på måter som innebærer bakteriebytte. Håndkrem går greit.Deler av denne artikkelen ble først gang publisert 16/02-2008.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer