Kjønnslepper

Er du flau over vaginaen din?

- Mange føler at de er «unormale» i underlivet, men er det ikke - sier ekspertene.

FLAU: Svært mange kvinner har et anstrengt forhold til sitt eget underliv, og ofte er det kjønnsleppene vi ikke er fornøyd med. Foto: vladimirfloyd - Fotolia
FLAU: Svært mange kvinner har et anstrengt forhold til sitt eget underliv, og ofte er det kjønnsleppene vi ikke er fornøyd med. Foto: vladimirfloyd - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Etter at det ble normalt å barbere vekk alt av hår i de nedre regioner en gang på nittitallet, har vi kvinner plutselig blitt svært oppmerksomme på hvordan vårt eget kjønnsorgan egentlig ser ut. 

Og selv om det er en fordel å være godt kjent med sin egen kropp, er det dessverre slik at mange kvinner rett og slett ikke liker det de ser.

Er dine indre kjønnslepper større enn de ytre?

Noen liker ikke fargen, andre liker ikke fasongen. Kanskje synes du kjønnsleppene er for store, eller kanskje synes du den er alt for usymmetrisk.

– Ja, det er mange som søker lege fordi de føler de er «unormale» i underlivet og ønsker korreksjon av de indre kjønnslepper, for eksempel hvis de ses mellom de ytre kjønnslepper, sier Mette Haase Moen, professor og overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs hospital til KK.no. 

Hun påpeker imidlertid at dette er tilfelle hos nesten 50 prosent av alle kvinner, så det å ha indre kjønnslepper som er større enn de ytre er slett ikke noe du skal tro er unormalt. 

– Hos mange er det også forskjell på de to ulike sidene. Fargen på de indre kjønnsleppene kan også variere fra lys rød til nesten svart, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer