Trening

Er du i gang med treningen?

Til syvende og sist er det DU som må gjøre jobben.

Er du i gang med treningen?
Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Hun er treningsspaltist for KK på både nett og papir, og også svarer på leserspørsmål i begge fora.

Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.Vi skal snart legge januar 2007 bak oss. Hvordan har din måned vært? Kom du i gang med de endringene du hadde satt deg fore for det nye året? De fleste jeg har snakket med nevner slikt som å trene mer jevnlig, legge seg tidligere om kvelden, spise sunnere og være mer sammen med venner. Gode forsett alle sammen, men så var det dette med å gjennomføre ...Bare gjør det! Slik kan den noe traurige norske oversettelsen av Nike sin verdenskjente slogan høres ut. Just do it! Det er hva det handler om. Jeg pleier å skrive mye om å planlegge hva du skal gjøre, ikke ha uoppnåelige mål, forberede deg på sprekk i programmet, skaffe deg en sosial heiagjeng, ta deg selv på alvor og så videre. I dag har jeg lyst til å være litt mindre snill og mer insisterende. Det er ingen andre enn deg som kan sørge for at du blir en aktiv person. Ingen andre som kan ta ansvaret for at du tar vare på helsa di, skaffer deg dager fylt med overskudd, får mer naturlig apetittregulering, penere hud, bedre helse og en sprekere kropp. Alle disse effektene kommer av seg selv med jevnlig trening, men det er bare DU som kan sørge for din trening. Om du har droppet ut tidligere var det ikke treningssenteret eller løpekameraten sin skyld. Du har ansvaret.Hva venter du på? Sett av tid og dra av gårde. Alle dere som har trent i år ut og inn vet at det ikke finnes noen som alltid har lyst til å trene. Alle synes det er tungt i blant, men man gjør det allikevel. Hvorfor? Fordi vi vet så inderlig godt hvor mye lysere og bedre verden oppleves etterpå. Vi har tatt et valg om å ta vare på alt det beste i oss - humør, helse, overskudd, utseende. Og det kommer ikke når vi sitter i sofaen.Tungt å komme i gang? Ja visst er det tungt. De fleste endringer som i tillegg er anstrengende krever at du legger bredsiden til. Med trening handler det om å komme over kneika. Det er nemlig slik med trening at alt blir veldig mye bedre når du har kommet deg litt i form. Du forbrenner mer for hver økt, det kjennes lettere, og endorfinene (lysthormonet) kommer tidligere. Du må bare gjøre det en stund.For sliten til å trene etter jobb eller studier? Du er sliten i hodet, ikke i kroppen. Jeg kjenner nesten ingen som har en hverdag der kroppen blir sliten. Kroppene våre er understimulert og underforbrukt mens hjerne nesten roper «game over». Den beste medisinen da er trening. Kroppen får brukt muskler i dvale og stresshormonene blir blåst ut av systemet. Etterpå kjennes det som om du har fått balansert både kropp og sinn - og det stemmer.Så hva venter du på? Bare gjør det!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer